lördag 5 april 2014

Miljonkostnader när Svenska kyrkan ska hbt-anpassas


3125665_2048_1152 Antje Jackelén
Är du medlem i Svenska kyrkan? I så fall är det du som står för notan när kyrkorna i Sverige nu ska ”hbt-certifieras” av den kulturmarxistiska sexorganisationen RSFL – till en kostnad av miljoner.

Kyrkomötet beslutade nyligen Svenska kyrkans stift ska uppmuntras att skaffa ett så kallat hbt-certifiat från RFSL.

Enligt kritiker handlar det om ännu ett bevis på kyrkans förfall.
Prästerna Rune Imberg och Bengt Holmberg skriver i en debattartikel i Kyrkans Tidning att beslutet är ”katastrofalt, andligt och teologiskt”.

De påpekar att RFSL tar 100.000 kronor i ersättning för att ΗΒΤ-certifiera en arbetsplats med 25 anställda – och med en personalstyrka på 25.000 anställda skulle kostnaderna för hela Svenska kyrkan därför uppgå till 100 miljoner kronor ifall projektet genomfördes fullt ut.

Betydligt värre är de moraliska aspekterna av överenskommelsen, menar prästduon: RFSL:s syn på sexualitet avviker nämligen ganska drastiskt från den traditionellt kristna.

”RFSL:s utbildning för HBT-certifiering framställs som inriktad på att öka toleransen för alla sexuella läggningar och praktiker och lära deltagarna att bli mer hänsynsfulla mot avvikande genom att avvisa normer på sexualitetens område.

 Men det som bäst sammanfattar organisationens ideologi och rådgivning är termen sexuell hedonism – gör vad du vill, hur du vill, när du vill, med vem eller hur många du vill (gärna samtidigt) för att öka din och andras sexuella njutning”, skriver Imberg och Holmberg.

De nämner bland annat att den skattefinansierade organisationen ägnar sig åt att ge råd om hur man praktiserar BDSM (Bondage, Dominance/Discipline, Sadism, Masochism) och guidar om hur man på bästa sätt ska gå tillväga för att köpa och sälja sex.

”Att Svenska kyrkan dragits in i allt detta och uppmuntrar alla församlingar att genomföra HBT-certifiering i RFSL:s regi, dvs. en mycket kostsam och på arbetstid gjord indoktrinering i en helt norm- och moralfri syn på sexualitet, under sken av att utbilda sina anställda till större medmänsklighet är en katastrof”, sammanfattar de två prästerna.

En av de kyrkor som redan har hbt-certifierats är Domkyrkan i Visby. Kyrkan firade med att bjuda in sina konfirmander till ”regnbågsmässa” och homosexteater och passade dessutom på att smycka kyrktornet med ”gayflaggor” och ikoner som föreställde ”Regnbågs-Jesus”.

Referens: http://www.friatider.se/miljonkostnader-nar-svenska-kyrkan-ska-hbt-certifieras

Jag anser att Svenska kyrkan har förvandlats till en vänsterpolitisk kyrka och avkristnats mer och mer.

Blev mycket förvånad när Svenska kyrkan anställde en imman i kyrklig tjänst.. Då kan inte Svenska kyrkan känna till
något om Islam som verkligen är fiende nr ett till kristendom, det dödas hundratusentals kristna i muslimska länder, bara för att de är kristna.

Jag förvånas också över nya biskopen Antje Jackelén som menar att Muhammed är lika bra som Jesus, hur kan en kristen präst uttala sig så?

Siewert Öholm har reagerat lika som jag själv gjort och skriver bl.a. nedanstående i en artikel som ni kan läs mera i länken nedan.

-Här kommer tydligt nästa fråga in, den om religionsdialogen. Inför valet gled hon i svaret om vem som är störst, Jesus eller Muhammed och hon försvarar sitt valspråk, Gud är större, med en tolkning av en text i 1 Johannes brev 3:18.

För mig handlar den texten och det stympade citatet om själavård, och möjligen dialog med sitt samvete. Inte dialog med islam eller Dalai Lama. Valspråket ”Gud är större” är direkt olämpligt i vår tid eftersom det i dag är ett militant islamiskt stridsrop mot kristna och judar.

Det är helt enkelt en billig flört i en ogenomtänkt religionsdialog.

-Det tredje problemet med Jackelén är hennes bakgrund och kontakter med DDR-spionen, professorn och prästen i Svenska kyrkan. Varför tenterade just han henne, enligt hennes egen uppgift. Fanns det kontakter i den tiden som borde vara kända i dag? I praktisk handling kanske hennes israelantipatier kan spåras här.

I hennes julkrubba i Lund förra året hånade hon Israels säkerhetsstängsel med att låta en mur gå rakt genom Betlehem. Radikalt. Kanske, men mer kvasiradikalt.

-Jag tror inte att Antje Jackelén ska räkna med att seriösa frågor och kritik kommer att tystna. Det kan bara ske genom seriösa förklaringar från henne själv, inte genom välvilliga stödkampanjer.
Läs mera ur artikeln nedan.
http://www.varldenidag.se/nyhet/2013/12/04/Siewert-Oholm-Jackelen-maste-forsta-saklig-kritik/

Läs även nedanstående angående nya biskopen Antje Jackéléns åsikter, där hon försvarar Islam, vilket är konstigt då hon skall vara företrädare för svenska kyrkan som skall företräda kristendom.

http://ladycobra.wordpress.com/2014/01/06/nya-arkebiskopen-oroad-av-sds-framgangar/

Professor Eva Hamberg protesterar mot att kyrkan har avkristnats och blivit en politisk kyrka istället för kristen kyrka.
                                     

Läs nedan vad hon anser.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/10/12/muhammed-lika-bra-som-jesus-enligt-svenska-biskopar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar