söndag 13 april 2014

Här ryker deltagare ihop på MP-mötet


secondColumn-16x9 (1)
ÖPPEN KONFLIKT. Miljöpartiet i Haninge skakas av en konflikt där kommunalrådet och gruppledaren Anna Ragnar och Mikael Trolin står på var sin sida. Foto: Miljöpartiet


Ett nytt tumult uppstod vid Miljöpartiets årsmöte i Haninge i går lördag.

På en video som Expressen.se kan visa ses medlemmar ryka ihop, knuffas, och skrika högt åt varandra.

– Tonläget höjdes och man hamnade i ett lite tumultartat läge, säger Elin Olsson, vice ordförande i regionstyrelsen, till Expressen.se.
Det var när Miljöpartiet i Haninge i går eftermiddag hade årsmöte och skulle rösta fram en ny styrelse, som tumult uppstod på platsen.

En person som inte haft med sig legitimation för att få rösta ska ha sagt åt MP:s registreringsansvarige att ”hålla käften” när han nekades röstkort, och tumult bröt därefter ut i lokalerna.

Elin Olsson (mp), som är vice ordförande i regionstyrelsen, var på plats som observatör efter att, som Expressen.se avslöjat tidigare, uppstått flera bråk inom partiet i just Haninge på senare tid. Hon blev ögonvittne till händelsen.

– Jag var på plats som observatör från regionstyrelsen eftersom det har varit turbulent på tidigare möten. Och det som hände vid inregistreringen var att det inför mötet blev meningsskiljaktigheter om ett par medlemmar som ansåg att de borde ha rätt till röstkort, men som inte återfanns i medlemsregistret. Och då höjdes tonläget, säger Elin Olsson.

På filmen ses medlemmar knuffas, skrika högt rakt ut, och de får till sist hållas isär av andra medlemmar på plats för att undvika ytterligare tumult.

– Det blev spänningar och någon utryckte sig provocerande vilket utlöste tumult. Det hade inget med politiken att göra och det hela redda snabbt ut sig. Registerutdragen är det enda man kan titta på en sådan här gång, angående vem som har rätt att rösta och inte, säger Elin Olsson.

Det här är inte första gången det blir bråkigt på Miljöpartiets möte? Vad känner du för det?

– Det är ju så klart jättebekymmersamt – jag vet ju att föreningen arbetar hårt för att inte hamna i sådana här situationer. Men när tonläget är som det är, och när man har spänningar kvar sedan tidigare, så tar det ju tid att jobba upp ett förtroende för varandra.
Sahir Drammen (mp) sitter i kommunfullmäktige för Miljöpartiet i Haninge, och var under lördagen medlemsregisteransvarig vid årsmötet. Det är också han som på filmen hörs ropa ”Håll käften”.
”Har inte bråkat med någon”

Enligt honom ropade han det efter att en medlem som inte kunnat uppvisa id, bett honom att ”Hålla käften” när han nekades röstkort.


– Det var inget bråk. Vi hade skrivit till alla medlemmar att det var viktigt att de tar med id-handlingar efter att vi haft problem med att folk inte kunnat identifiera sig vid tidigare möten. Men de här personerna försöker att störa våra möten varje gång, och nu var det en av dem som inte kunde visa id, säger Sahir Drammen till Expressen och fortsätter:

– Då sa jag att du har ingen rätt att säga håll käften till mig. Vi har rutiner här, om du ska rösta så måste du visa din id-handling. När han sedan gick och kom tillbaka med id så gav vi honom röstkort. Men de vill jävlas, och det var så det började. Vi gör som lagen säger men de vill inte följa lagen.

Du höjer ju på filmen också rösten och säger ”Håll käften”, som han sagt till dig?

– Jag sa till för att han sagt åt mig att hålla käften. Men jag har inte bråkat med någon.

Expressen.se har sökt mannen som fullmäktigeledamoten munhöggs med.
Nu ska lördagens tumult utredas.

– Styrelsen tog namnen på dem som menade sig vara medlemmar men som inte fanns att finna på listan och kommer att ta vidare frågan med riksorganisationen som är de som skickar ut medlemslistorna, säger Elin Olsson till Expressen.se.
Källa: http://www.expressen.se/nyheter/har-ryker-deltagare-ihop-pa-mp-motet/

Det är inte första gången detta händer, läs mera i följande artiklar.
http://www.expressen.se/nyheter/miljopartiets-mote-slutade-i-brak–igen/
http://www.expressen.se/nyheter/har-utbryter-kaos-pa-mp-motet-i-haninge/

Miljöpartiet tycker ju om mångkultur, men det verkar bli lite problem tydligen med meningskiljaktligheter i partiet.
Mehmet Kaplan
Nedan kan ni läsa om en annan riksdagsman i MP, som bjudit in kritiserad antisemit till riksdagen.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/13/miljopartiets-mehmet-kaplan-bjod-in-kritiserad-antisemit-till-sveriges-riksdag/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar