tisdag 4 februari 2014

LANDET SOM LUTAR SIG TILLBAKA-OROVÄCKANDE UTVECKLING I ISLAMISTISKA MILJÖER

Jag är inte sjuk jag är bara svensk
Den 11 december 2010 exploderade två bomber i Stockholms innerstad. Gärningsmannen Taimour Abdulawahab lyckades bara ta livet av sig själv. Hans budskap var tydligt: Vi finns nu här i Europa och i Sverige, vi är en verklighet, inget påhitt.

Fundamentalisten Abdulawahab kan sägas motsvara bilden av islam som sprids av ultranationalister. Extremisterna har en sak gemensam, de söker och stärker konflikter i samhället.

Abdulawahab kan närmast beskrivas som en konvertit, vars sekulära livsstil övergick till en religiös varvid en radikalisering inleddes under senare delen av 2000-talet.

Hans idéer ledde till att han uteslöts ur den moské han tillhörde i Luton. Låt oss säga att Abdulawahab inte var en särskilt god representant för vare sig brittisk eller svensk islam. Han får dock betraktas som ett exempel på hur snabb en radikaliseringsprocess kan vara.

I London dödades 52 människor och 700 skadades i ett förmodat islamistiskt terrordåd 2005, där de fyra attentatsmännen också omkom i explosionerna.

I Storbritannien har man således andra erfarenheter än i Sverige. Där röstades nyligen ett lagförslag igenom, med förkrossande majoritet, som innebär att utlandsfödda misstänkta terrorister kan bli av med sitt medborgarskap även om konsekvensen är att de blir statslösa.

När demokratiministern Birgitta Ohlsson (FP) i går tog emot rapporten ”Våldsbejakande extremism i Sverige – nuläge och tendenser” var det med kommentaren ”Vi har inte råd att luta oss tillbaka”. Ändå är det just intrycket av ett tillbakalutande man får när man läser den handlingsplan som antagits i syfte att värna demokratin från våldsbejakande extremism.

Det är förvisso viktigt att arbeta förebyggande, genom skolan och samverkan mellan myndigheter för att öka kunskaper. Men metoderna är symptomatiska för ett land som skonats från att skrapa upp likdelar på gatan efter blodiga terrordåd.

Gårdagens rapport pekar på att det finns två grupper utmärker sig: de islamistiska och vänsterautonoma miljöerna. Här finns en förmåga att agera samordnat och systematiskt.

Däremot anses vit makt-miljön både sakna avsikt och förmåga att agera mot det demokratiska systemets grundläggande funktioner. En bild som inte avspeglas i en debatt där nazister sägs vara det växande problemet.

Framförallt är det som skett inom den islamistiska miljön oroväckande. Sverige har alltmer kommit att betraktas som ett önskvärt mål för attentat.

Dels kommer hoten från personer som återvänder från resor med erfarenhet och kunskaper om våldsutövning och dels från personer som kan svara på uppmaningar till attentat som förmedlas inom den våldsbejakande islamistiska miljön.

Så, vad kan man göra om inte polisens uppsökande verksamhet biter på de unga män som står beredda att åka till Syrien för att kriga? I Storbritannien grips de hemvändande krigarna misstänkta för terrorism. Men så det också ett land med erfarenheter som inte tillåter en regering att luta sig tillbaka.

Referens: http://www.smp.se/ledare/landet-som-lutar-sig-tillbaka(4134382).gm
Tydligen driftfel just nu så länken gick inte att hänvisa till men gå in på Smålandsposten och leta under Ledare
så hittar ni ledarartikeln. Rubriken var Oroväckande utveckling i islamistiska miljöer-Landet som lutar sig tillbaka. 14-02-01.skrivet av Marcus Svensson marcus.svensson@smp.se


Mycket trevligt att läsa en ledare i en tidning som inte mörklägger och inte är 100 % politisk korrekt som media i Sverige numera är.
Socialdemokraterna har nu avslöjats med en hemlig överenskommelse med radikala islamister och det är skrämmande inför framtiden.

Genom infiltrering i politiska partier så får ju de radikala islamisterna makt att förändra Sverige i islamistisk riktning, men säger att de är för demokrati och jämlikhet, vilket dessa egentligen inte alls är för, menar Nalin Pekgul i en intervju i SVT Rapport som finns med i inlägget nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/01/30/socialdemokraterna-i-nara-samarbete-med-islamister/
Läs även detta som handlar om Carina Hägg m.m.
http://snaphanen.dk/2014/02/01/svenska-muslimpartiet/

Reinfeldt har kritiserats hårt av moderat kommunpolitiker för att moderaterna har en radikal islamist i försvarsutskottet i riksdagen och som verkligen har kontroversiella åsikter och ser upp till Al Quidas andlige ledare.

Lyssna på intervju med honom, samt intervju med Nalin Pekgul och flera videos om muslimska brödraskapet som har kopplingar till Islamiska förbundet i Sverige där Waberi var ordförande före Omar Mustafa (S) som nu är ordförande, klicka på länken nedan och läs och lyssna.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/
Läs även detta.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/12/28/brodraskapet-kopplat-till-islamiska-forbundet-i-sverige-stamplat-som-terrororganisation/
Miljöpartiet har även en radikal islamist i riksdagen, läs denna intressanta artikel

http://www.d-intl.com/2013/04/17/islam-vinner-terrang-i-svensk-politik/.
Utvecklingen i England är skrämmande, se dessa videos som visar hur det blivit där.

Enligt artikeln jag refererade till, så har ju självmordsbombaren i Stockholm tillhört en moské i Luton England, där nedanstående video kommer ifrån.

1 kommentar:

  1. Behöver du ett akut lån eller finansiell tjänst? Kontakta financialdepartment.online@gmail.com/http://charitycorporation.gnbo.com

    SvaraRadera