onsdag 26 februari 2014

Guillou kritiserar våldsvänstern



Massmedia och polis ser mellan fingrarna med våldsvänsterns brottslighet, hävdar journalisten och författaren Jan Guillou.

Det är i en krönika i Aftonbladet som Jan Guillou riktar bitande kritik mot den enligt honom utbredda tendensen att bagatellisera våldsvänsterns brottslighet.

I krönikan gör Guillou gällande att så kallade ”autonoma” eller ”antifascistiska” grupperingar låg bakom nästan alla 27 attentat mot Migrationsverket som genomfördes förra året – attacker som inbegrep allt från fönsterkrossning till brandbomber.

Den brottsligheten talas det emellertid tyst om i massmedia och polisen tar den inte heller på allvar, menar Guillou.

”De små svartklädda figurer som ägnar sig åt sabotage och skadegörelse kommer undan kritik därför att de tycks uppfattas som goda innerst inne, eftersom antirasism är god”, skriver han.

Fria Tider avslöjade i ett granskande reportage i december att Expressen anlitat kriminellt belastade extremister med ett förflutet i AFA för att åsiktsregistrera tusentals svenskar. Expressens egen reporter Niklas Svensson gick våren 2009 ut i Axess TV och berättade att anställda på Expressens redaktion har deltagit i den vänsterextrema terrorgruppen AFA:s aktioner.

– Vi hittade människor på Expressens redaktion som hade varit med vid aktioner som AFA hade tagit på sig, sade Svensson.

För två veckor sedan kunde Fria Tider avslöja att regeringen gett den brottsdömde AFA-veteranen och Expo-grundaren Tobias Hübinette anslag för att utreda så kallad ”afrofobi”.

Referenser: http://www.friatider.se/guillou-kritiserar-valdsvanstern
http://www.friatider.se/vald-ar-sa-javla-roligt-mot-mannen-bakom-researchgruppen
http://www.friatider.se/expressens-journalister-deltog-i-afa-aktioner
http://www.friatider.se/jag-ar-misstankt-for-ett-mord-mot-expo-grundaren-som-blev-regeringens-expert-pa-rasism

Läs även mera om EXPO och vem som finansierar EXPO och vilka medel som används.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/01/14/expo-finansiar-utreds-nu-backar-postkodlotteriet/
Debattören Alexander Bard, känd från popbandet Army of Lovers, rasar mot integrationsminister Erik Ullenhags beslut att finansiera en rapport om ”afrofobi” författad av den kriminella extremisten och Expo-grundaren Tobias Hübinette.

Läs mera nedan om detta och lyssna på debatt mellan Ullenhag och Kenth Ekroth samt debatt där Alexander Bard säger vad han tycker.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/02/09/alexander-bard-ullenhag-har-anlitat-en-galen-valdsbrottsling/
Lyssna på Jan Guilou i en intervju där han säger vad han tycker om SD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar