fredag 21 februari 2014

Asylsökande klagar på maten och hungerstrejkar

secondColumn-16x9

Asylsökande som hävdas ha flytt från krig, fattigdom och katastrof anser ändå påfallande ofta att svensk mat inte duger åt dem. Den här gången är det en grupp asylanter på Bert Karlssons asylboende i Filipstad som protesterar mot den mat de serveras i en intilliggande hotellrestaurang och därför anordnade en hungerstrejk.

Ät eller låt bli, är förstås inte ett alternativ till uppmaning när det handlar om så “utsatta grupper”. Följaktligen har restaurangägaren på Hotel John nu vänt ut och in på sig själv för att vara asylanterna till lags och beklagar djupt om någon av dem ändå är missnöjd. Att hans restaurangmat uppenbarligen duger åt betalande svenska hotellgäster men inte åt gratisätande asylanter, verkar inte vara något han funderat över rimligheten i.

Även platschefen på det företag, Jokarjo AB, som för generöst tilltagna skattepengar driver asylboendet, Ann-Sofie Pettersson, är servil och bedyrar att det finns en beredskap för att undvika att de asylsökande ska bli ledsna och kinkiga. Hon förklarar att det enligt det frikostiga avtalet med Migrationsverket ingår att asylanterna ska serveras såväl frukost som lunch och middag i restaurangen i Hotel John.

På Migrationsverket i Värmland tar enhetschef Lotta Anderberg förstås uppgifterna om hungerstrejk och missnöje med maten på största allvar. Hon bedyrar att det i avtalet med entreprenören är noga reglerat vilket mat de asylsökande ska ha tillgång till. Ingen veckovis leverans av plastförpackningar med mikromat som till de gamla från hemtjänsten här inte.

Mångsysslaren och numera även asylentreprenören Bert Karlsson som är VD i Jokarjo AB bedyrar också att man nu kommer att göra allt för att stryka asylanterna medhårs:

- Vi vill inte ha några konflikter där de asylsökande är missnöjda med maten.

Asylanterna har nu skrivit på protestlistor om sitt missnöje mot maten. Av medierapporteringen framgår inte exakt vad det är asylanterna varit missnöjda med.

Ofta handlar det om att det svenska asylmottagandet inte helt lever upp till de berättelser om gratis lyxliv som man fått berättat för sig i hemlandet innan man anlitade en människosmugglare för att ta sig hit. I andra fall handlar det om att man inte vill anpassa sig till svensk kultur och äta den mat svenskar äter.

Exempelvis ställer många krav på att maten skall vara muslimskt halal-tillagad.

Källa: http://www.vf.se/nyheter/filipstad/asylboende-missnojda-med-maten
http://avpixlat.info/2014/02/20/asylsokande-klagar-pa-maten-och-hungerstrejkar/

Angående kraven på att maten skall vara halal-tillagad, alltså kött som är halalslaktat

VEM TÄNKER PÅ DESSA STACKARS DJUR SOM PLÅGAS!
DENNA VIDEO MÅSTE SES AV ALLA!

Se nedanstående video, där Reinfeldt menar att de som har en annan kultur skall få göra som de vill, tillåter han då också barnäktenskap, hustrumisshandel, tvångsgifte, hedersmord m.m. för att det hör till en annan kultur eller religion?
Kanske menar så för att göra den radikala islamisten i försvarsutskottet för M nöjd.

Nedan uppgifter om Abdersisak Waberi som Björn Schaerström moderat kommunpolitiker i Vallentuna kritiserat Reinfeldt för och som nu riskerar att få bli utesluten för att han vågar säga sin mening om bl.a. invandringen.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/
http://ladycobra.wordpress.com/2014/02/17/mot-bjorn-schaerstrom-som-reinfeldt-vill-tysta/

Min åsikt är att om dessa asylanter kommer från krig och elände och får mat, husrum m.m. gratis
så förstår jag inte att de överhuvudtaget har fräckheten att klaga på maten..då kan de inte haft det särskilt besvärligt i sitt hemland, kanske kommer från rika familjer som har råd betala hundratusentals kronor till människosmugglare och falska pass. De fattiga flyktingarna blir kvar i flyktinglägren för de har inte råd med att betala pengar till människosmugglare.

För övrigt så får de som kommer hit, mycket generösa skattefria bidrag och förmåner som många svenska skattebetalare inte får eller har.

Läs nedan om detta.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar