måndag 3 februari 2014

Ullenhag: Invandrare med jobb ska få bidrag ändå


ullenhag-500x408
GENERÖS: Integrationsminister Erik Ullenhag har beslutat att lägga ännu mer av dina skattepengar på bidrag till invandrare. (Foto:http://politik.in2pic.com)


Nyanlända invandrare ska få behålla sina generösa bidrag – även efter att de har fått ett arbete. Regeringen motiverar det kontroversiella beslutet med att man vill göra det ”mer lönsamt för nyanlända invandrare att arbeta”.

Den kostsamma så kallade etableringsreformen genomfördes av regeringen år 2010 och innebär att skattefinansierade ”lotsar” ska hjälpa nyanlända invandrare in på arbetsmarknaden.

Under etableringstiden har den nyanlände rätt att hämta ut en serie bidrag, som enligt en beräkning som Fria Tider gjorde i november kan uppgå till mer än 22.000 kronor i månaden – skattefritt.

Efter att det visat sig att många invandrare väljer att undvika att arbeta eftersom de inte vill gå miste om de höga bidragen ändrar regeringen reglerna – så att bidragen fortsätter att betalas ut även efter att invandrarna har fått jobb.

– Regeringens linje är, och har varit tydlig, det ska löna sig att arbeta. Ur integrationssynpunkt är tidig kontakt med arbetsmarknaden väldigt viktig.

Den som är nyanländ och har tre barn ska inte riskera att förlora sitt etableringstillägg för att man är ambitiös och arbetar, det sänder fel signaler, säger integrationsminister Erik Ullenhag i ett pressmeddelande.

Catharina Bildt, som är politiskt sakkunnig hos Ullenhag, bekräftar för Fria Tider att även nyanlända nu kommer att få behålla såväl etableringsersättning, etableringstillägg och bostadsersättning under tiden de arbetar.

Till och med den som får en heltidsanställning kommer att kunna fortsätta hämta ut de omfattande bidragen som extrainkomst, åtminstone i sex månader.

Om folk drar sig för att arbeta eftersom de är rädda att gå miste om bidragen, kan det inte snarare bero på att bidragen helt enkelt är för höga?

– Vi räknar hela tiden med att incitamentet ska vara att det ska löna sig att arbeta. Men de här ersättningarna för etablering har inte ändrats sedan de infördes 2010. De har inte följt utvecklingen när socialbidragen har höjts, KPI-justeringar och så, utan de ligger kvar på exakt samma summa. Det går ganska fort innan de här bidragen inte längre är superattraktiva, säger Catharina Bildt.

Hon menar att arbetslinjen riskerar att hotas om invandrarna inte får behålla sina bidrag även när de har börjat arbeta.

– Problemet är om man behöver de här bidragen som grundersättning och, som det ser ut idag, förlorar en tredjedel av ersättningen för att man jobbar 20 procent.

Vi tror att det skickar det fel signaler och kan göra att personer avhåller sig från att ta arbete. Och då blir det avsteg från arbetslinjen.
Referens: http://www.friatider.se/invandrare-med-jobb-ska-fa-bidrag-anda
http://www.regeringen.se/sb/d/18156/a/232846

Nedan kan ni läsa om olika skattefria bidrag för våra nyanlända.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Det borde finnas annat som regeringen kunde åtgärda istället för att ge nyanlända ännu mera förmåner.

Välfärden håller på att skrotas då sjukvården får indragningar, för pengar inte räcker till, lika med åldringsvården, som inte längre är vård utan förvaring av våra gamla som har snällt betalat skatt för att få en tryggad ålderdom.

Men det verkar som regeringen vill byta ut oss svenska skattebetalare, regeringen tappar röster, men hoppas tydligen få röster från nyanlända som blir fler och fler.

Både Moderaterna och Socialdemokraterna har ju radikala islamister i partiet i riksdagen, så jag förstår att de vill tillmötesgå dessa på alla tänkbara sätt. Även Miljöpartiet har en radikal islamist som bjudit in antisemitisk talare till riksdagen tillsammans med Omar Mustafa S.

Läs om detta i nedanstående länkar.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/
http://ladycobra.wordpress.com/2014/01/30/socialdemokraterna-i-nara-samarbete-med-islamister/

Lyssna på nedanstående video som är från Uppdrag granskning angående utbrett SFI fusk bland invandrare och lyssna på vad två kvinnor säger som bott i Sverige i flera år, men kan inte Svenska trots SFI kurser och de säger uttryckligen att de vill inte arbeta.

Även invandrare som bott i Sverige i många år anser att denna asyl och migrationspolitik är förödande för Sverige.

Lyssna på några invandrare som säger vad de tycker.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/12/13/fler-man-med-utlandsk-bakgrund-valjer-sd/

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera