onsdag 12 februari 2014

Norge kan folkomrösta om invandringen


Norska flaggan

Norge bör följa Schweiz exempel och låta folket rösta om invandringen, menar regeringspartiet FRP.

Enligt Mazyar Keshvari, som är FRP:s invandringspolitiska talesman, bör det norska folket få ta ställning till invandringspolitiken i allmänhet.

– Norge borde också ha en folkomröstning om invandringen. Jag är helt säker på att majoriteten tvärsöver samtliga partier är för en begränsning. Det visar opinionsundersökningar, säger Keshvari till Verdens Gang.

En knapp majoritet av schweizarna röstade på söndagen ja till att kraftigt minska invandringen till landet, något som har lett till hotfulla fördömanden från EU, som förväntas försöka isolera landet ekonomiskt som straff.

Norska FRP anser att även invandringen från från EU som regleras med EES-avtalet är problematisk eftersom den leder till att östeuropéer kommer till Norge och lever på bidrag. Partiet kan dock ännu inte svara på exakt vilken fråga en folkomröstning om begränsning av invandringen skulle ta ställning till.

– Det måste noga övervägas. Men dagens invandringspolitik är i otakt med folkviljan, säger Mazyar Keshvari till Verdens Gang.

Referenser: http://www.friatider.se/norge-kan-folkomrosta-om-invandringen
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/eu/artikkel.php?artid=10129194

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar