söndag 9 februari 2014

Bert: ”Alla är tydligen sverigedemokrater”

secondColumn-16x9
Foto Bert Karlsson

Hanöhus-8373
Bild på Hanöhus ovan.

Bert Karlsson ville göra om anrika Hanöhus till ett flyktingboende.
Men ägaren Tonnie Rittsam mötte så många protester att han nu skrotar projektet.

– Det är inte så konstigt, alla är tydligen sverigedemokrater där nere, säger Bert Karlsson till BLT.

När planerna på att göra om Hanöhus till ett asylboende blev kända utbröt en mindre proteststorm på Listerlandet. På lokaltidningarnas insändarsidor har debattens vågor gått höga. Föreningar som Mjällby AIF, Facklan och Jazz i Hällevik har skrivit och påpekat att ett asylboende skulle innebära ett dråpslag mot bygdens utvecklingsmöjligheter.

Föreningarna betonar även i sina insändare att de inte har något emot att flyktingar ges tak över huvudet, skriver BLT.

Men argumenten sågas av Bert Karlsson.

– De flesta är sverigedemokrater egentligen, i praktiken. Det är ju så här att ”kärnkraft vill vi ha men inte bredvid oss” och ”vindsnurror vill vi ha, men inte utanför vår tomt”. Så är det hela tiden. Man ska ha allt hos grannen i stället, säger Bert Karlsson till BLT.

Sedan några år tillbaka driver Bert Karlsson från Skara asylboenden på olika håll i landet, bland annat i just Skara och i Värmland.
Bra grej för Jimmie

– Det har alltid varit protester innan man kommer i gång, säger han till Kvällsposten.

Han säger att han är lite besviken på att det i nuläget inte ser ut att bli något asylboende i Hanöhus.

– Det är lite synd. Hanöhus hade kunnat bli landets absolut finaste asylboende. Det hade väl varit en grej för Jimmie Åkesson att visa upp, ett fint asylboende från hans egna trakter.

Ronny Södergren, ordförande för allsvenska fotbollsklubben Mjällby AIF, är besviken på Bert Karlssons uttalande.

– Det är ett oerhört lågt uttalande av Bert Karlsson att påstå att alla här är sverigedemokrater. Att behålla Hanöhus med dess möjligheter till hotell och konferens är viktigt för oss som förening, säger han.

Vill stötta bygden
Ronny Södergren lägger fram exempel för att visa på vikten av Hanöhus som ett hotell – och konferensanläggning.

– Varje sommar har vi en ungdomsturnering med 60 lag från hela Sydsverige. Lörby IF har en årlig turnering för flickor med 60 lag. 

Lagen, ledarna och deras föräldrar måste bo och äta någonstans. Därför är Hanöhus viktigt.

– Vi är måna om att utveckla bygden, vi vill som förening stötta vår bygd på det sätt vi kan. Det är det som det handlar om. Det är inget ställningstagande mot ett asylboende, säger Ronny Södergren.

Referens:

Även invandrare har förstått att SD är det enda vettiga partiet i Sverige som är Sverigevänligt och inte svenskfientligt som övriga partier som verkar vilja byta ut oss svenska skattebetalare med icke skattebetalande människor i hundratusental, medan välfärden minskar hela tiden i brist på pengar för sjuk och åldringsvård m.m.

Nedan fakta på skattefria bidrag för våra nya innevånare i Sverige.
                                            

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/


Lyssna på några invandrare nedan, bl.a. nationalekonomen Tino Sanandaji som pratar om invandring och mångkultur, samt flera invandrare att lyssna på.

2 kommentarer:

  1. Behöver du ett akut lån eller finansiell tjänst? Kontakta financialdepartment.online@gmail.com/http://charitycorporation.gnbo.com

    SvaraRadera
  2. behöver du en äkta lån i affärssyfte eller för att betala din skuld kontakt Mr Kellie Wilson nu för äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com

    SvaraRadera