fredag 7 mars 2014

Sandelin: Journalisterna är livrädda


Många svenska journalister lever under ständig skräck för att bli av med sina jobb ifall arbetsgivarna skulle få reda på vad de egentligen tycker om invandringspolitiken. Det konstaterade författaren Gunnar Sandelin under torsdagskvällens SVT Debatt.
http://www.svtplay.se/debatt

Debatten rörde den så kallade åsiktskorridoren – ett begrepp som myntades av statsvetarprofessorn Henrik Ekengren Oscarsson.

Termen belyser det faktum att många åsikter som har ett brett stöd hos allmänheten över huvud taget inte finns representerade i den så kallade samhällsdebatten.

En av deltagarna var Gunnar Sandelin, som tillsammans med professor Karl-Olov Arnstberg skrev den uppmärksammade boken Invandring och mörkläggning.

Sandelin berättade bland annat att han så sent som 2007 kunde få invandringskritiska artiklar publicerade – men att det nuförtiden är ”rånobben” som gäller från alla stora tidningar.

– Medierna har en agendajournalistik. Man är för mångkultur och en massiv invandring i förhållande till folkmängden och granskar man det krasst och med fakta så rasiststämplas man och hamnar i frysfacket, konstaterade Gunnar Sandelin.

Väldigt många lever idag under en ständig skräck för att råka lufta förbjudna åsikter, hävdade han – och inte minst journalister.

– Jag har journalistiska kollegor som jobbar inom public service och på stora tidningar och flera av dem är aktade namn. De säger till mig att de inte vågar säga vad de tycker om invandringen på jobbet, för då är det kört, sade Sandelin.

Då brast det för Aftonbladets chefredaktör Jan Helin, som också deltog i debatten.

– Det där är ju patetiskt! dundrade Helin, som istället hävdade att det var helt fritt att debattera vilka frågor som helst i hans tidning, men att det också gällde att värna om ”alla människors lika värde”.

Gunnar Sandelin berättade även att han och Arnstberg hade planer på att ge ut en antologi med redan publicerade tidningsartiklar om invandringspolitiken – men att inte en enda av de anställda journalister som tillfrågades vågade delta.

– De sade så här: ”Kommer jag överhuvud taget in ett sammanhang som kan tolkas som främlingsfientligt av mina chefer så är jag körd på jobbet”, sade han.
Källa: http://www.friatider.se/sandelin-journalisterna-ar-livradda


Jag beundrar Gunnar Sandelin som har skrivit flera bra artiklar och boken han skrivit tillsammans med Arnstberg borde alla läsa. Skulle finnas fler journalister som Gunnar Sandelin.

Läs hans artikel i DN nedan.
http://www.dn.se/debatt/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna/

En Journalist som jag också beundrar är Ulf Nilsson som skrivit många bra artiklar t.ex. denna, läs nedan.
http://www.expressen.se/kronikorer/ulf-nilson/ulf-nilson-sverige-ar-pa-vag-at-helvete/
Jag beundrar också Janne Josefsson som i programmet uppdrag granskning som tar reda på sanningar.
Se dessa videos som är några av alla hans uppdrag granskning.



I dagens Sverige så är rädslan att ta upp något som t.ex. har med kostnader för denna generösa asyl och migrationspolitik.
Har inte sett någonstans uppgifter om skattefria bidrag och andra förmåner för våra nya innevånare i Sverige i media, utom Fria Tider som har skrivit om dessa.

Läs fakta om skattefria bidrag och andra förmåner, nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Något som också de flesta politiker undviker prata om är de ökande överfallsvåldtäkter och andra våldtäkter.
Läs nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/01/23/ensamkommande-flyktingbarn-atalas-for-gruppvaldtakt-infor-publik/
Nationalekonomen Tino Sanandaji vågar prata om invandringen, lyssna på honom.

Lyssna på fler invandrare som vågar prata klarspråk, för de kan ju inte anklagas för rasism, när de själva är invandrare.
Se nedanstående inlägg.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/12/13/fler-man-med-utlandsk-bakgrund-valjer-sd/

Björn Schaerström har vågat sig på att kritisera Reinfeldt trots att han är moderat själv, läs och lyssna på videos nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/


Men Björn Shaerström riskerar att bli utesluten ur moderaterna för att han vågar ha åsikter om invandring och Islam.
Läs nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/02/17/mot-bjorn-schaerstrom-som-reinfeldt-vill-tysta/

SD har smutskastats och jagats av både media och politiker. Nu har Arnstad anklagat både Norge och SD för att vara fascister, och sprider lögner om SD. Lyssna på nedanstående debatt mellan Arnstad och Mattias Karlsson så förstår ni genast vem som talar sanning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar