torsdag 20 juni 2013

Fler än var tredje pensionär under fattigdomsstrecket

    
                                                   

En studie från Pensionsmyndigheten visar att fler än var tredje (trettiofem procent) av alla pensionärer i Sverige har en allmän pension som inte inte når upp till den s.k. fattigdomsgränsen på 10 800 kronor i månaden.

Intervjuade pensionärer vittnar om hur pengarna knappt räcker till hyran. Pengar man sparat ett helt arbetsliv tänkta för att sätta lite guldkant på tillvaron på ålderns höst måste nu i stället gå till livets nödtoft. Somliga vill på äldres vis inte beklaga sig utan menar att de ändå har det bättre jämfört med många andra länder. Curt Persson, som är ordförande för Pensionärernas Riksorganisation, PRO, menar dock att siffrorna “förskräcker”.

Pensionsmyndighetens har undersökt 800 000 personer över 65 år och som har levt i minst 30 år som vuxen i Sverige, dvs det handlar i huvudsak om pursvenskar. Av dessa hade 35 procent allmänna ersättningar som understiger 10 800 kronor i månaden (60 procent av medianinkomsten och gränsen för att räknas som fattig i Sverige).

En starkt bidragande orsak till att de lägsta pensionerna är så låga är att vi numera också ska försörja flera hundratusen nysvenskar, varav en icke oansenlig andel går direkt från etableringsförsörjning via socialbidragsförsörjning och till pension, utan att passera ett arbete på vägen.

Lyssna på Sveriges radios program nedan.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5569923

Källa: Avpixlat artikel

http://avpixlat.info/2013/06/19/fler-an-var-tredje-pensionar-under-fattigdomsstrecket/#more-62248

Jag anser det skrämmande när människor som kommer till sverige får bättre förmåner än svenska skattebetalande pensionärer och dessutom är dessa bidrag skattefria som våra nya innevånare får.. T.ex. ÄFS (äldreförsörjningsstöd) för invandrare är lägsta beloppet skattefritt högre än vad många pensionärer kommer upp i bruttopension..

Dessutom från 1 juli skall illegala flyktingar få maxtaxa för tandvård 50 kr och för läkarbesök samt ha exakt samma sjukvårdsförmåner förutom denna förmån som skattebetalande svenskar har.  Läs:  http://ladycobra.wordpress.com/2013/05/13/en-halsning-fran-miljopartiets-sprakror/

Läs om detta samt fakta på andra skattefria bidrag för invandrare och statistik samt kostnader för invandringen i nedanstående länk, som också innehåller intervju med moderaternas radikala islamist i försvarsutskottet och länkar om honom, intervju med Jan Guilou som granskat SD och säger sin mening. m.m. intressanta artiklar m.m..

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

En ekonomidocent har räknat ut kostnaderna för invandringen, läs nedanstående länk.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/11/ekonomidocent-invandringen-kostar-110-miljarder-per-ar/

I nya boken ”INVANDRING OCH MÖRKLÄGGNING” som Gunnar Sandelin och Karl-Olov Arnstberg har skrivit, där finns mycket fakta om vad som mörklägges i sverige.

Här beskrivs lögnerna, hyckleriet och det havererade integrationsmaskineri som svenska politiker, journalister och opinionsbildare, i en blandning av okunnighet, feghet och missriktad välvilja, väljer att inte berätta om för svenska folket.

Läs om boken och läs recentioner om boken i nedanstående länk, där även prisuppgift m.m. finns.
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9198004220

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar