lördag 29 mars 2014

Sverigesugna araber fast i Thailand


Fridolin-Du-Betalar
Ett stort antal araber har rest till Thailand i hopp om att kunna flyga vidare till Sverige på falska pass. Men thailändska myndigheter envisas med att avslöja araberna och skicka hem dem till Arabvärlden igen, rapporterar Bangkok Post.

Tidningen har talat med en 44-årig palestinier som greps av thailändsk gränspolis den 23 december, när hon försökte kliva ombord på ett KLM-plan till Sverige med falskt pass. Nu sitter 44-åringen placerad i det ökända Samut Prakan-fängelset i centrala Thailand och kommer att utvisas – inte till Sverige utan till Arabvärlden – när straffet har verkställts.


”När det svenska Migrationsverket i september förra året deklarerade att man kommer att ge alla som kommer från Syrien permanent uppehållstillstånd, har många i det krigsdrabbade landet valt att försöka bosätta sig i Sverige”, konstaterar Bangkok Post.
Bidrag lockar

Totalt ska den 44-åriga araben ha betalat ungefär 90.000 kronor för att ta sig till Sverige. Pengar som ofta är en god investering, då en ensamstående invandrare med tre barn kan få över 22.000 kronor skattefritt i bidrag varje månad.

Läs även detta.
http://www.friatider.se/forsakringskassan-invandrarnas-bidrag-ar-22249-kr-per-manad-och-detta-ar-inte-skattepliktig-inkomst
Källa: http://www.friatider.se/sverigesugna-araber-fast-i-thailand
Referenser:
http://www.bangkokpost.com/news/local/402116/palestinian-refugees-use-thailand-as-stopover-to-sweden
http://www.thaiprisonlife.com/photos/photo-tour-of-samut-prakan-prison/

Läs fakta på olika skattefria bidrag och andra skattefria förmåner som de som kommer hit får, så förstår man att Sverige är ett attraktivt land att försöka ta sig till.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar