söndag 10 november 2013

Illegal invandrare berättar: Så tog han sig till det svenska bidragsparadiset

picture942486

För syrier som har råd att betala 15 000 dollar för att smugglas in i Europa hägrar permanent uppehållstillstånd och sociala förmåner i Sverige.


– För mig är Sverige paradiset, säger Mohamad Simo, som lever på bidrag i Vetlanda efter att ha tagit sig illegalt till Sverige.


Det är i en stort uppslagen artikel om den syriska invandringsvågen till Sverige som Wall Street Journal intervjuar Mohamad Simo, 29, som kommer från Aleppo i nordvästra Syrien. Simo berättar öppenhjärtigt och detaljerat för de amerikanska reportrarna om hur han illegalt har tagit sig till Vetlanda i Småland.
http://online.wsj.com/news/article_email/SB10001424052702303482504579180021524585990-lMyQjAxMTAzMDAwOTEwNDkyWj?tesla=y
När Simo påbörjade sin resa befann han sig i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur där han studerat till mjukvaruingenjör. Han hade nyligen avslutat sina studier och tagit examen. Simo säger att han inte ville återvända till Syrien, eftersom hans familj hade lämnat landet efter att deras hus förstörts under strider i Aleppo.


Från Kuala Lumpur flög han först till Istanbul i Turkiet, där han betalade en människosmugglare för att ta honom till Stockholm. Han fick veta att det inte var möjligt att ta sig direkt till Sverige från Turkiet.


Istället reste han ombord på en båt full med andra invandrare från Turkiet till Grekland. Den grekiska flottan upptäckte båten och omhändertog passagerarna. Simo hamnade i grekiskt fängelse. Efter några dagar försattes han på fri fot. Grekiska myndigheter fattade beslut om att han skulle utvisas från Grekland inom 30 dagar.


Men istället för att lämna Grekland stannade Simo i Aten, där han ”låg lågt” i två månader. Han köpte ett falskt pass av en flyktingsmugglare och bokade flygbiljett till Sverige.


Det tog Simo fem försök, med fem olika pass, innan han lyckades lämna Grekland. De första fyra gångerna upptäckte flygplatspersonalen att hans pass var falska.


Att han gång på gång ertappades med falska pass ledde emellertid inte till att han omhändertogs. När han sade att han befann sig på flykt från Syrien, släpptes han och kunde försöka igen med nya pass.


I maj i år släpptes han slutligen ombord på en flygning från Aten till Malmö efter att ha visat upp ett förfalskat belgiskt pass.
Sedan gick allt som på räls.


Enligt Dublinförordningens bestämmelser borde Simo ha utvisats till Grekland, eftersom asylansökningar ska prövas i det första EU-land som sökanden anländer till. Men han klarade sig igenom Migrationsverkets utredning med hjälp av instruktioner som han hittat på nätet.


– Det gick förvånansvärt lätt, säger Simo till Wall Street Journal.
Simo har nu beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige och bor i småländska Vetlanda i en lägenhet som bekostas av den svenska staten.


Han trivs bra. Det är lugnt och skönt i Vetlanda och människorna där är mycket vänliga, tycker Simo. Tre dagar i veckan undervisas han i svenska mellan klockan åtta på morgonen och halv tre på eftermiddagen. När han inte går i skolan sitter han ofta framför datorn och pratar med släktingar och vänner på Facebook.


– Även om kriget tar slut vill jag inte åka tillbaka. Jag vill stanna här under resten av mitt liv och förverkliga mina drömmar, säger han.


De drömmarna består i att starta en kedja med kaffeserveringar, ”som Starbucks, till exempel”, berättar Simo. Han har redan tagit fram en logotyp till sin nya verksamhet, som ska heta Sham Coffee. Logotypen föreställer Umayyadmoskén i Damaskus omgiven med blågula färger.


Sammanlagt fick Simo betala 15 000 dollar till olika människosmugglare för att ta sig till Sverige. Pengarna fick han av släktingar i Saudiarabien och USA.

– Ibland när jag vaknar kan jag inte tro att jag är här. Jag måste nypa mig. För mig är Sverige paradiset, säger Simo.

Referens: http://www.friatider.se/illegal-invandrare-berattar-sa-tog-han-sig-till-det-svenska-bidragsparadiset

Om någon inte känner till fakta på skattefria bidrag för invandrare samt andra förmåner som inte svenska skattebetalare har så läs nedanstående inlägg, där det finns intressanta videos och artiklar.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

                                       

Enligt ny lag som trädde ikraft 1 juli 2013 får illegala flyktingar maxtaxa 50 kr för tandvård och läkarbesök, samt annars samma sjukhusvård som svenska skattebetalare.
Läs om detta nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/19/den-1-juli-trader-den-nya-vansinniga-vardlagen-for-illegala-i-kraft/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar