söndag 3 november 2013

Doudou Ahoka, 33, anhållen för bestialiskt mord på svensk pojke och kvinna i villaområde utanför Linköping

 

picture345816
En 15-årig pojke och en kvinna i 55-årsåldern blev under lördagsnatten brutalt mördade med järnrör i Ljungsbro utanför Linköping. En 33-årig man, Doudou Ahoka, har anhållits för dubbelmordet. Han har tidigare dömts till flera humana straff för en rad brott mot svenska kvinnor. Totalt förekommer Ahoka under 15 avsnitt i belastningsregistret
– Det är en händelse med karaktär av sällan skådat slag, sa Conny Dahl, biträdande operativ chef för utredningen, under en presskonferens på lördagseftermiddagen, rapporterar SVT.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5693018


Polisen fick vid tvåtiden natten till lördagen ett larm från en kvinna om att en man tagit sig in i en villa. Mannen låste in sig i källaren tillsammans med två pojkar som befann sig i huset och ska enligt uppgift ha bundit fast dem. Kvinnan lyckades frita en av pojkarna och hamnade i handgemäng med mannen, som därefter försvann från platsen med den andre pojken.


En stund senare upptäckte en annan kvinna och hennes sambo att någonting inte stämde och begav sig till platsen, några hundra meter från villan, där gärningsmannen då befann sig tillsammans med den bortrövade pojken.

– Där blir det ett handgemäng och i samband med det så dödas pojken och även kvinnan som har kommit till undsättning, säger Conny Dahl, biträdande operativ chef för utredningen. Morden ska ha begåtts med ett järnrör.


Även den mördade kvinnans sambo, en man född 1958, blev skadad och fördes till sjukhus i samband med mordet.

En tidigare våldsdömd afrikansk invandrare född 1979, Doudou Ahoka, har anhållits på sannolika skäl misstänkt för två fall av mord. Han greps i anslutning till brottsplatsen efter att en av polisens hundpatruller hade spårat upp honom. Mannen är tidigare känd av polisen, uppger Thomas Agnevik, presstalesman för polisen i Linköping, till Aftonbladets webb-tv.

Enligt en dom som Fria Tider har tagit del av dömdes 33-åringen vid två tillfällen 2009 till sammanlagt 2,5 års fängelse för en rad brott riktade mot en svensk kvinna bosatt i Vellinge. För två år sedan dömdes han till fängelse för bland annat misshandel och olaga hot mot sin dåvarande partner.

På bilder som skickats till Fria Tider syns mannen tillsammans med en känd vänster­orienterad hip-hopartist och skådespelare, som själv har invandrarbakgrund. Fria Tider har sökt den 38-årige artisten för en kommentar.

Enligt ett förordnande om offentlig försvarare ska Thomas Bodström, tidigare justitieminister i Göran Perssons regering, vara advokat åt den nu anhållne 33-åringen.

Referenser:
http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/brott-och-straff/article23636.ab
http://www.friatider.se/pojke-och-kvinna-brutalt-mordade-i-vansinnesdad
Kändisadvokaten Thomas Bodström, tidigare justitie­minister, har utsetts till skatte­finansierad försvarare åt Doudou
Se denna video där Advokat Thomas Bodström pratar i Efterlyst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar