söndag 6 januari 2013

Svenskar flyr somalierskolor i Katrineholm

Svenska föräldrar tar ur sina barn från invandrartäta skolor i Katarineholm och sätter dem i friskolor med övervägande svenska elever. Det för att undkomma bråk och mobbning, rapporterar Sveriges Radio . Kommunpolitiker oroar sig nu för att utanförskapet ökar när ytterligare flera hundra somalier ska etablera sig i kommunen.

Tidigare har Katrineholms kommun genom tvångsåtgärder flyttat runt elever i stadens skolor för att få en jämn fördelning av invandrarna bland dessa, men i höstas när en friskola startade i kommunen valde många svenska föräldrar att sätta sina barn i denna för att undkomma problemet med våld, mobbning och låga resultat i de invandrartäta skolorna.

Källa: läs nedanstående artikellänk.

http://www.friatider.se/svenskar-flyr-somalierskolor-i-katrineholm

Allt fler av landets nyanlända invandrare analfabeter och kan varken läsa eller skriva när de kommer till Sverige. Nu vill Sveriges kommuner och landsting, SKL, att regeringen lägger mer resurser på svenskundervisningen för invandrare.

Källa: läs nedanstående artikel.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5293678

Jag undrar vad centerpartiet menar med detta kontroversiella förslag om månggifte och slopad skolplikt samt fri invandring...kanske menar de att alla dessa från muslimska länder skall känna sig mera hemma... läs nedan

http://ladycobra-beliver.blogspot.se/2012/12/nytt-ideprogram-splittrar-centerpartiet.html


Jag undrar om det befrämjar integrationen i sverige med separata friskolor för både somaliska och svenska elever ...detta leder ju till ett vi och de tänkande i samhället..
detta kan leda till stora motsättningar i invandrartäta områden som det tydligen redan är.

Islamistiska friskolor existerar ju, t.ex. Römosseskolan i Göteborg där moderaternas riksdagsman i försvarsutskottet varit rektor..Han har också tidigare haft önskemål att öppna friskola i Eskilstuna om det blev någon friskola där vet jag inte.

Intervju med moderaten i riksdagen som är radikal islamist nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk

Nedan några artiklar som berör denna friskola i Göteborg.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar