söndag 13 januari 2013

GRUPPVÅLDTÄKT I CENTRALA STHLM, SAMT SUNDBYBERG


Ytterligare en gruppvåldtäkt i Sthlm på kort tid, nu i centrala Stockholm.

Läs nedanstående artikel.


http://avpixlat.info/2013/01/23/gruppvaldtakt-i-centerala-stockholm/



Kvinna överfallen och våldtagen av fem för henne okända män i Sundbyberg norr om Stockholm.

Männen höll fast kvinnan och turades om att våldta henne. Händelsen utspelades sig i korsningen Fredsgatan-Tulegatan. Vid 04:55 inkom larm till polisen och en förundersökning inleddes. Kvinnan fördes av polisen till sjukhus för att undersökas av läkare.
– Vi har säkrat en del spår på brottsplatsen, som har skickats för analys. Vi kommer knacka dörr, och hämta in övervakningsfilm från olika ställen i Sundbyberg, säger Stefan Larsson.
Källa: nedanstående artikel.

http://avpixlat.info/2013/01/13/fem-man-valdtog-ensam-kvinna-i-sundbyberg/#comments

Det har blivit hemskt otryggt för kvinnor i Sverige..Som kvinna vågar man ju inte gå ensam hem när det är mörkt och inte ens dagtid känner sig kvinnor säkra då det även mitt på dagen i t.ex. motionsspår hänt våldtäkter.Gruppvåldtäkter har ju skett tidigare i Sverige bl.a. på en flyktingförläggning där en 2 barnsmor blev ofrret på denna grova våldtäkt.

Så här har det inte varit i Sverige förut utan detta har ökat med våldtäkter på senare år.

En kvinna som utsatts för en våldtäkt får psykiska men för livet efter detta och kan få en negativ inställning till män p.g.a. detta. Det är viktigt att man får fast dessa gärningsmän och att de får ett avskräckande straff. Samhället måste visa att detta tollereras inte..Kvinnor måste kunna känna sig trygga i Sverige..T.o.m. när kvinnor tagit taxi hem så har de blivit utsatta för våldtäkt av
taxichaufförer med utländsk bakgrund.

Jag hoppas verkligen att polisen får fast dessa våldtäktsmän. Statistiken nedan har inget med ovanstående artikel att göra men är dock en statistik från BRÅ.

I Brottsförebyggande Rådets rapport "Invandrare och invandrares barns brottslighet 1996:2" framgår det att invandrare är överrepresenterade med 4,5 ggr jämfört med svenskar beträffande brottskategorin våldtäkt. Störst överrepresentation har invandrare från de muslimska länderna Algeriet, Marocko, Libyen, Tunisien och Irak.

Brå tittade på socioekonomiska faktorer som en förklaring till överrepresentationen men kom fram till att detta inte förändrade bilden i någon avgörandeutsträckning.

I rapporten skrev Brå att det kan "konstateras att invandrarnas överrepresentation inte beror på ogynnsam fördelning av ålder, kön, bostadsort och socioekonomisk status."

I Brå-rapporten "Brottslighet födda i Sverige och utlandet 2005:17" framgår det att situationen inte förändrats nämnvärt sedan den förra rapporten gjordes. Den totala överrepresentation, liksom överrepresentation beträffande brottskategorin våldtäkt är ungefär densamma för invandrarkollektivet som helhet.

I denna rapport redovisas inte våldtäktsmännens ursprungsland på samma sätt som i den förra rapporten.

 Det konstateras dock att personer från Nordafrika har den totalt sett högsta överrepresentationen beträffande samtliga brott varför det är rimligt att anta att det även denna gång är män från muslimska länder som har den största överrepresentationen också beträffande våldtäkt.

Det generella mönstret tycks vara detsamma även i andra länder. Den norska tidningen Aftenposten rapporterade 2005-09-01 att utomeuropeiska män låg bakom två tredjedelar av de anmälda våldtäkterna i Oslo, trots att de bara utgör 14% av befolkningen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar