onsdag 30 januari 2013

Misstänkt våldtäkt i svarttaxi i Östermalm

En kvinna som tog en svarttaxi från Östermalm i Stockholm har anmält att chauffören tvingade in henne i ett soprum i närheten av Karlaplan och utsatte henne för en våldtäkt. Övergreppet ska ha skett någon gång kring ettiden, natten till onsdagen.

Källa: nedanstående länk.

http://www.svd.se/nyheter/stockholm/misstankt-valdtakt-i-svarttaxi_7872350.svd

Hur många våldtäkter skall få ske innan man tar krafttag mot detta i Sverige, man pratar om våldtäkter i Indien i media, men man hör sälllan talas om att kvinnor gruppvåldtas samt flera våldtäkter har begåtts när kvinnor tagit taxi hem för att känna sig säkra,, men detta är inte säkert längre heller. Inte ens mitt på dagen går kvinnor säkra i Sverige i dag, rån och våldtäkter kan man ju läsa om nästan dagligen och detta ökar hela tiden.

Vem tänker på dessa våldtagna och misshandlade kvinnor som får men för livet efter en sådan våldtäkt och misshandel? Dessa kvinnor kan få en mycket negativ inställning till män efter en sådan traumatisk händelse.


Nedan en video som berättar om övergreppen i Taxi, Uppdrag granskning har gjort reportaget.

http://www.youtube.com/watch?v=vRp9FVdIVOo&feature=related

Jag hänvisar till nedanstående länk, som visar hur en man från en annan kultur har fått lära sig en negativ inställning till kvinnor.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/01/28/muslim-slapp-fangelse-for-barnsex-visste-inte-det-var-olagligt/

Jag förstår inte varför man mörklägger när det är män med utländsk bakgrund som begår våldtäkter.
Nedan statistik från BRÅ ang. våldtäkter men den är ju inte gjord i dag så jag förstår att siffran är mycket högre nu då antalet män med utländsk bakgrund ökat enormt sedan denna statistik gjordes.


I Brottsförebyggande Rådets rapport "Invandrare och invandrares barns brottslighet 1996:2" framgår det att invandrare är överrepresenterade med 4,5 ggr jämfört med svenskar beträffande brottskategorin våldtäkt. Störst överrepresentation har invandrare från de muslimska länderna Algeriet, Marocko, Libyen, Tunisien och Irak.

Brå tittade på socioekonomiska faktorer som en förklaring till överrepresentationen men kom fram till att detta inte förändrade bilden i någon avgörandeutsträckning.

I rapporten skrev Brå att det kan "konstateras att invandrarnas överrepresentation inte beror på ogynnsam fördelning av ålder, kön, bostadsort och socioekonomisk status."
I Brå-rapporten "Brottslighet födda i Sverige och utlandet 2005:17" framgår det att situationen inte förändrats nämnvärt sedan den förra rapporten gjordes.

Den totala överrepresentation, liksom överrepresentation beträffande brottskategorin våldtäkt är ungefär densamma för invandrarkollektivet som helhet. I denna rapport redovisas inte våldtäktsmännens ursprungsland på samma sätt som i den förra rapporten.


Det konstateras dock att personer från Nordafrika har den totalt sett högsta överrepresentationen beträffande samtliga brott varför det är rimligt att anta att det även denna gång är män från muslimska länder som har den största överrepresentationen också beträffande våldtäkt.

Det generella mönstret tycks vara detsamma även i andra länder. Den norska tidningen Aftenposten rapporterade 2005-09-01 att utomeuropeiska män låg bakom två tredjedelar av de anmälda våldtäkterna i Oslo, trots att de bara utgör 14% av befolkningen.
Varför anses det som rasistiskt eller hets mot folkgrupp att berätta sanningen???? varför skydda grova våldtäktsmän som har utländsk härkomst. mer än någon annan våldtäktsman??

ENLIGT NY STATISTIK FRÅN BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET 2010
ANMÄLDES 17.167 SEXUALBROTT I SVERIGE.

Nu skall man ju betänka att inte alla kvinnor orkar eller törs anmäla en våldtäkt på grund av rädsla för våldtäktsmannen eller gruppvåldtäktsmännen som begår dessa hemska brott, på grund av hot från dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar