torsdag 3 januari 2013

SÅ MYCKET KOSTAR GATUVÅLDET

Våldet på gatan har en skyhög prislapp. Ett år av våldsbrott i Södertälje har tio år senare kostat samhället drygt två miljarder. Varje barn som blir livsstilskriminell kan i 40-årsåldern ha orsakat kostnader på upp till 80 miljoner. ”Vi måste börja förstå vidden av det”, säger Patrick Ungsäter, polismästare i Södertälje.

Det är nationalekonomerna Ingvar Nilsson och Anders Wadeskog som på uppdrag av stiftelsen Akta huvudet har räknat och prismärkt det våld som utövas i offentlig miljö.

De kom i sina beräkningar att utgå från Södertälje – en stad som på grund av känd och omfattande gängkriminalitet under de senaste åren tvingats att förhålla sig till såväl dess konsekvenser som till vilka åtgärder som bör sättas in.

Källa: nedanstående artikel i DN.

http://www.dn.se/sthlm/sa-mycket-kostar-gatuvaldet

Så kan man också tillägga vad försörjningsstöd för alla asylsökanden kostar ,

Läs om detta i nedanstående länk med fakta om skattefria bidrag för invandrare och som inte räknas som inkomst med påföljd att de får förmåner som ingen annan svensk får.

http://ladycobra-beliver.blogspot.se/2012/10/fredrik-malm-fp-ger-fria-tider-ratt-om.html


I nedanstående länk kan man läsa om kostnader för invandringen som var höga redan då denna artikel skrevs för några år sedan i SvD.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vad-kostar-invandringen_61728.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar