onsdag 24 september 2014

Norska Aftonbladet: Svenskene forstår ikke sin egen innvandring


fartyget
Sverige har Europas överlägset mest extrema invandring från tredje världen, samtidigt som myndigheterna gör allt för att mörklägga de sociala och ekonomiska kostnaderna för den förda politiken.

Läget börjar nu bli riktigt allvarligt, och även grannländerna har anledning till oro, varnar författaren och akademikern Elin Ørjasæter i Aftonbladets norska systertidning Aftenposten.

I Sverige är alla partier utom Sverigedemokraterna överens om att den invandringen till landet är ”lönsam”.

Men samtidigt har politikerna gjort allt som står i deras makt för att försvåra för forskare att kontrollera om påståendet verkligen stämmer, skriver Elin Ørjasæter i Aftenposten.

Exempelvis vägrar svenska SCB, till skillnad från sina motsvarigheter i grannländerna, att publicera uppgifter om hur invandrargrupper från olika regioner skiljer sig när det gäller utbildning och sysselsättning.
”Sug på den. Just sysselsättning och utbildning är de viktigaste uppgifterna om hur det faktiskt går för folk. Och lika viktigt: För att garantera välfärdsstatens fortlevnad måste vi kunna förutsäga ungefär hur stor del av befolkningen som kommer att arbeta vid en viss tidpunkt. Det kan inte svenskarna”, konstaterar Ørjasæter.

I Norge och Danmark, där myndigheterna redovisar just det typen av data, har man kommit fram till att det i första hand är invandringen från tredje världen som är problematisk. Men i Sverige slås alla invandrare samman i gruppen med ”utländsk bakgrund”, vilket gör det väldigt svårt att spå om hur olika typer av invandringsvågor påverkar välfärden.

En annan central fråga, hur olika invandrargrupper klarar sig i efterföljande generationer, mörkläggs också i den svenska statistiken.
”Hur det går med de efterkommande, invandrarnas barn, följs av forskningen både i Norge och Danmark. I Sverige registreras de som ‘inrikes födda’, det vill säga att etniska svenskar”, skriver Elin Ørjasæter.

Hon fruktar att det svenska invandringskaoset riskerar att drabba även grannländerna i framtiden.

”Sverige har den största invandringen från tredje världen och de mest liberala invandringspolitiken i Norden. En ansvarsfull regering skulle naturligtvis kombinera en sådan politik att följa utvecklingen så gott som möjligt. Men när Sverige kombinerar sin unika invandringspolitik med att också ha sämst kunskap om invandrare så bör vi som grannar vara oroliga.”

Norge och Danmark måste nu gå in och hjälpa svenskarna genom att sätta upp och finansiera en forskningsstiftelse som objektivt och utan skygglappar kan granska den svenska invandringspolitiken.
”Svenskarna behöver faktiskt hjälp. Avancerad ideologisk blockering gör dem oförmögna att hjälpa sig själva”, skriver Elin Ørjasæter i Aftenposten.
Referenser: http://www.friatider.se/norska-aftonbladet-sverige-beh-ver-hj-lp
http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Kronikk-Svenskene-forstar-ikke-sin-egen-innvandring-7715484.html#.VCDboAUhAaQ.twitter’
Inte konstigt att skatterna behöver höjas för att klara denna massinvandring som pågår och kommer fortsätta om Löfvén får bestämma.. Reinfeldt och Borg lämnade skutan Sverige innan hon sjönk och efterlämnar bekymmren till Löfvén som får det jobbigt nu.
Fridolin-Du-Betalar
Nedan fakta på olika skattefria bidrag och andra förmåner som betalas ut till alla som kommer hit, vem betalar, jo vi skattebetalare.
Sossarnas förslag, höj skatterna!
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/
Nedan jämförelse mellan våra grannländer när det gäller mottagande av asylsökande.
Inger retweetade
Juts73 @Juts73 · 20 sep
. Asylsökande i Norden, till och med augusti månad, i år.
Sverige 50175
Danmark 7890
Norge 7467
Finland 2105 #svpol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar