fredag 12 september 2014

Birgita Ohlsson till Omar Mustafa: det här är ingen hysteri!



Agenda 2014-09-07. Ministern: Det här är ingen hysteri!

Det blev en stundtals hård ordväxling mellan demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) och Islamiska förbundets ordförande Omar Mustafa när de diskuterade hur man ska motverka att svenska ungdomar rekryteras av islamiska extremister och terrororgansiationer.
De båda möttes i Agendas studoio efter att ha sett reportaget om hur ungdomar i bland annat Göteborgs nordöstra förorter rekryteras till terrororganisationer.

Birgitta Ohlsson medgav att det varit problem med att få igång ett förebyggande arbete mot denna slags rekrytering. Men hon tryckte också på att det inte räcker med förebyggande arbete, utan det behövs också skarpare åtgärder.

– IS är den mest vidriga mördarorganisation som vi har sett de senaste åren,sade hon.
Mustafa: Hysteri efter 11 september

Omar Mustafa sade att efter 11 september-dåden så fanns det en rädsla för al-Qaida och en hysteri kring lagstiftningen som drabbade oskyldiga svenskar.
– Vi har krävt en sanningskommission om krig mot terrorism och terrorlagar men har inte sett till någon sådan, sade han.

– Det här är ingen hysteri! Just nu har vi ett 80-tal unga män som anslutit sig till IS och dessutom ett stort mörkertal. Det är en organisation som säljer flickor som sexslavar, som halshugger journalister, som mördar oliktänkande och kristna. Det är allvar och ingen hysteri, kontrade Birgitta Ohlsson.

– Det förebyggande arbetet är jätteviktigt men det här är det värsta vi ser just nu.

Men Omar Mustafa betonade att förebyggande insatser behövs.
– Vi jobbar dagligen med det. Vet ni i regeringen ens vad vi gör för arbete? undrade han.

Ohlsson: Rekrytering sker via moskéer
– Jag vet vad ni gör men jag vet också att det finns ett problem med att man kanske inte alltid är tillräckligt tydlig med att fördöma. I vårt land sker rekrytering ibland via moskéer, ibland via föreningar. Men det finns också organisationer som gjort ett fantastiskt arbete, som Somaliska riksförbundet, sade Birgitta Ohlsson.

Mustafa: Skrämmande underton
– Det är skrämmande signaler vi får genom demokratiministern. Vi bedriver dagligt arbete med att få folk att rösta och tro på demokratin. Men att ge signaler om att moskéerna har ett särskilt ansvar, beskylla dem för vad som pågår… Det finns en underton i debatten som är väldigt skrämmande, sade Omar Mustafa och menade att sådana uttalanden kan väcka islamofobi.

Ohlsson: Måste vara tydlig
– Jag känner mig trygg i att min regering har satsat kraftigast mot islamofobi. Men det här handlar om våldsbejakande islamistiska terrorister i vår värld som är ett stort hot. Då måste man vara tydlig, svarade Birgitta Ohlsson.
Publicerad:7 september 2014 – 22:55, Uppdaterad:7 september 2014 – 23:09
—————————————————————————————
Jag tycker Birgitta Olsson verkar förstå att det finns ingen demokrati i Islam.

Jag undrar om Omar Mustafa använder sig av ordet i koranen som ger muslimer rätt att ljuga bara det är till fördel för Islam.

Lyssna på Nalin Pekgul själv muslim men som anser att våra politiker är naiva som tror på radikala islamister när de säger att de är för demokrati…lyssna på henne i en intervju i Rapport på SVT i nedanstående inlägg som visar att Islamiska förbundet är kopplat till Muslimska brödraskapet som numera är terroriststämplat.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/08/24/brodraskapssajt-havdar-koppling-till-islamiska-forbundet/

Läs också om Socialdemokraternas nära samarbete med islamister.

http://ladycobra.wordpress.com/2014/01/30/socialdemokraterna-i-nara-samarbete-med-islamister/

I nedanstående inlägg kan ni läsa om både moderaten Waberi i försvarsutskottet i riksdagen som är radikal islamist och tidigare varit ordförande för Islamiska förbundet före Omar Mustafa. Läs också om Miljöpartiets Mehmet Kaplan som bjudit in kritiserad antisemtisk talare i riksdagen som även Omar Mustafa och Abderisak Waberi lyssnat på.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

Lyssna på Richard Johanshof i debatt i riksdagen om Islam

Richard Johnshofs anförande i riksdagen om islam, mycket saklig och kunnig i sitt anförande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar