lördag 31 maj 2014

S-politiker: Invandringens kostnader är en ”tickande bomb”

                         
        

Utbetalningarna av socialbidrag till invandrare i småländska Nybro väntas öka med 10 miljoner kronor det närmaste året – ett återkommande mönster i Sveriges kommuner.

Socialdemokraterna i småländska Nybro oroar sig för att kostnaderna för invandringen till kommunen kan komma att explodera när invandrarna börjar gå på kommunala socialbidrag istället för statliga ersättningar.

Inledningsvis lever invandrarna på de generösa statliga etableringsersättningarna, som ger en ensamstående invandrare med tre barn cirka 22 000 kronor i månaden skattefritt. Men när de nyanlända så småningom ska fasas ut ur det statliga bidragssystemet hamnar notan istället hos kommunen, som får försörja invandrarna med socialbidrag.

Nu fruktar Nybro kommun att kostnaderna för försörjningsstöd ska explodera och öka med 10 miljoner kronor under 2015.
– Systemet har kollapsat. Det är en tickande bomb, säger Ann-Christin Quist-Karlsson (S), ordförande för individ- och familjenämnden, till Barometern.

Enligt Quist-Karlsson är Nybros problem med socialbidragskostnader som skenar i höjden på grund av invandringen inget unikt, utan ett återkommande mönster i alla kommuner.http://www.barometern.se/nyheter/nybro/flyktinghjalpen-har-(4306439).gm
                                         
  
Nedan fakta på skattefria bidrag och andra skattefria förmåner för våra nyanlända flyktingar.


                                             

Ullenhag vill att invandrare som har fått ett arbete skall få behålla bidragen ändå, läs nedan.


Läs Fridolins krav på Socialdemokraterna om ökad invandring.
                              
Socialdemokraterna i nära samarbete med radikala islamister, läs nedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar