onsdag 4 juni 2014

Invandrares släktingar ska få socialbidrag i hemlandet

                          



LAG & RÄTT.En ung invandrare som tagit sig illegalt till Sverige får rätt till 6 000 kronor i reseersättning från Hässleholms kommun för att även hans familj ska kunna komma till Sverige. Det betyder att landets sociala myndigheter i fortsättningen kommer att tvingas betala ut bidrag som avser invandrares släktingar i utlandet, enligt socialnämnden.

Domen innebär att bidrag till människor bosatta i utlandet ska beviljas på ett helt annat sätt än bidrag till svenskar. Enligt socialnämnden i Hässleholms kommun kommer utbetalningarna avseende utlänningar närmare bestämt att ske ”med automatik och helt utan kontroller”, eftersom myndigheterna inte kan kontrollera förhållanden utanför Sverige.

Christer Persson, socialnämndens verksamhetschef i Hässleholm, uppger enligt tidningen Norra Skåne att domen skapar orättvisor mellan svenska och utländska bidragstagare.

Persson konstaterar att domen inte begränsar sig till resor. Istället innebär kammarrättens beslut att underåriga får rätt till bidrag för att försörja sina släktingar i andra länder.

Den delvis skattefinansierade organisationen Röda korset erbjuder gratis flygbiljetter till invandrare från tredje världen som vill låta sina släktingar bosätta sig i Sverige. Organisationen kräver dock att invandrarfamiljen själv betalar 6.000 kronor i egenavgift, men domen från kammarrätten innebär alltså att denna kostnad istället ska täckas av de svenska skattebetalarna.
Referens: http://www.friatider.se/invandrares-sl-ktingar-ska-f-socialbidrag-i-hemlandet
                                             

Nedan fakta på olika skattefria bidrag och andra förmåner som betalas ut till dem som kommer till Sverige.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

De invandrare som bott i Sverige i många år och betalar sin skatt och arbetar och kommer från många olika länder, röstar på SD som har vettigaste flykting och migrationspolitiken i Sverige. Lyssna på några invandrare nedan som säger vad de tycker om SD och invandring m.m.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/12/13/fler-man-med-utlandsk-bakgrund-valjer-sd/
                                          

Ullenhag menar att invandrare som fått arbete skall få behålla sina bidrag ändå.
Läs nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/02/03/ullenhag-invandrare-med-jobb-ska-fa-bidrag-anda/

Lyssna på tandläkare Stamatius Leonadius som ringer Ring P1 och talar om diskriminering mot svenska skattebetalande pensionärer i tandvården.

Bättre byta ut politiker istället för byta ut hela svenska folket som nu håller på att ske med denna ansvarslösa migration och flyktingpolitik som förs.
                                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar