fredag 30 november 2012

ÖKAT ISLAMISTISKT TERRORHOT I SVERIGE ENLIGT SÄPOCHEFEN


Enligt brittiska UD är Sverige ett av Europas tio farligaste länder att åka till för en turist.

Är terrorhotet verkligen så allvarligt?

– Vi har en förhöjd hotbild sedan oktober 2010 enligt den bedömning vårt nationella centrum för terrorhotbedömning gör. Det finns personer och organisationer som förbereder sig för att begå attentat i Sverige. Vi har haft ett terrorattentat här. Alla länder har inte haft det. Det talar för sig själv.


Varifrån kommer hoten?


– Det är i grunden islamistiskt våldsmotiverade personer som med våld och hot om våld vill nå sina syften. De tillhör grupper med kopplingar till organisationer som al-Qaida och al- Shabaab. Sedan finns det enskilda som på eget bevåg kan göra sådana här saker.


Hur många sådana personer finns det i Sverige?

– Vi har tidigare sagt drygt 200. Det är samma antal idag. Vi är särskilt intresserade av dem som gått på träningsläger i andra länder – i Afghanistan, Pakistan, Jemen och Somalia. Och just nu är Syrien intressant. Vi vet att ett antal personer från Sverige är där, att fler är på väg och att ytterligare några kan åka ner.


Vad är oroande med den utvecklingen?

– Vad de här killarna kan ställa till med i fråga om våldsdåd och terrorism när de åker dit. Men också vilka våldshandlingar de som arga unga män är beredda att göra när de kommer hem. Då är de tränade att tillverka bomber och bruka vapen.

Källa: nedanstående artikel i sydsvenskan.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/sapochefen-hotbilden-ar-forhojd/


SD-TOPPAR STÖDER FRA-UTVIDGNING.

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth och tjänstemannen Jonas Rydfors är de två personer inom Sverigedemokraterna som drivit på för att partiet skulle rösta ja till ett utvidgande av FRA-lagen. Det avslöjar Sverigedemokraternas kriminalpolitiske talesman Richard Jomshof för Fria Tider.

Källa: nedanstående artikel.

http://www.friatider.se/kent-ekeroth-star-bakom-ja-till-fra


SE NEDANSTÅENDE VIDEOREPORTAGE OM EXTREMISMEN I RINKEBY.

http://www.youtube.com/watch?v=_M0408SWRTI


http://www.youtube.com/watch?v=v3pAUQMFRNI


Nedan videoreportage från CNN London, där islamister säger att de tänker ta över England..

http://www.youtube.com/watch?v=-mlxMndnlzw&feature=related

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar