söndag 16 september 2012

SD MOTION FÖR GÅRDSFÖRSÄLJNING AV ALKOHOLHALTIGA DRYCKER


Idag är det statliga Systembolaget den enda aktör som får sälja alkohol via butik i Sverige. Detaljhandelsmonopolet används som motiv till att inte tillåta lokala alkoholproducenter att få sälja sina produkter själva.

Det har på senare tid blivit allt vanligare med lokala vinodlingar i Sverige. Det förekommer också småskalig tillverkning av andra malt- och spritdrycker i landet. För att dessa verksamheter ska kunna växa till sig och främja turism samt arbetstillfällen är det nödvändigt att det även i Sverige blir tillåtet med gårdsförsäljning av lokalt producerade alkoholhaltiga drycker.

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Gardsforsaljning-av-alkoholhal_GY02So516/?text=true

Gå in på SD:s motion angående tillåtelse för gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker.

Motion 2010/11:So516

Jag tycker det är ynkligt att inte gårdar med egen vinodling skall kunna få inkomst på att sälja
t.ex. vin som är tillverkat på denna vingård som man gör i övriga Europa t.ex. Frankrike Italien, Spanien o.s.v.

Varför skall Systembolaget ha monopol på försäljning av alkoholhaltiga drycker, har ju ingen som hellst verkan på dryckenskapen i Sverige..de som missbrukar alkohol kommer säkert inte att vara de som köper vin från en vingård.

Och det smugglas ju mycket vin från andra länder,, varför inte då gagna småföretagare som har vingårdar och kanske även tillverkar ost eller annat och säljer.

Jag hoppas verkligen att man ändrar beslutet till förmån till vingårdar i Sverige som även gynnar turismen och arbetstillfällen i småföretagandet i Sverige..

Andra synpunkter på gårdsförsäljning, läs nedan. Jag tycker det är märkligt med detta förbud.

http://www.expressen.se/ledare/eric-erfors/kan-finland-salja-vin-kan-sverige/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar