torsdag 27 december 2012

VAD MENAR EGENTLIGEN REINFELDT MED DETTA?



Statsminister Fredrik Reinfeldt uppgav i ett utspel i Sydsvenskan i veckan att han vill att illegala invandrare ska utvisas ur Sverige. Någon dag senare lämnade han en ny proposition till riksdagen. I denna föreslår han att illegala ska ha rätt att gå i skolan på skattebetalarnas bekostnad och att polisen inte ska ingripa mot illegala invandrare.
Läs nedanstående artikel i länken nedan.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/reinfeldt-vill-skicka-hem-papperslosa/


I verkligheten har Reinfeldt en annan agenda
 Den 20 december, bara någon dag innan intervjun publicerades i Sydsvenskan, lämnade Reinfeldt själv in en proposition (PDF) till Riksdagen. Propositionen inleds med stycket:

”I propositionen föreslås att skollagen (2010:800) ändras så att barn som vistas i landet utan tillstånd ska ges i huvudsak samma rätt till utbildning i förskoleklass, grundskola och motsvarande skolformer samt gymnasieskola och gymnasiesärskola som barn som är bosatta i landet.”

Fritt skolval och gratis skolskjuts
 Följande stycke ska enligt propositionen läggas till i skollagen så att även illegala invandrare ska innefattas i den grupp som har rätt till skattefinansierad gratis skolgång i Sverige:

”Som bosatt i landet ska vid tillämpningen av denna lag anses även den som inte är folkbokförd här men som vistas här utan stöd av myndighetsbeslut eller författning. Har ett beslut om avvisning eller utvisning meddelats mot någon som avses i andra stycket 1 ska denne fortfarande anses vara bosatt i Sverige på den grunden till dess att han eller hon lämnar landet. Om den som avvisats eller utvisats håller sig undan så att beslutet inte kan verkställas ska personen dock anses som bosatt i Sverige på den grund som anges i andra stycket 5.”

De illegala ska även ha rätt att gå i sameskola. Förskola och fritidshem ska de illegala, enligt det nya förslaget, ännu ej ha rätt till. Illegala invandrare ska även ha rätt att välja att gå i skattefinansierad friskola. Det blir då skattebetalarna i den kommun där den illegale är bosatt som får stå för friskolepengen. Illegala ska inte omfattas av skolplikt men de ska ha rätt till skolskjuts på samma villkor som barn som är legalt bosatta i Sverige.

Källa: nedanstående artikel i länken nedan.

http://www.friatider.se/reinfeldt-ljog-i-sydsvenskan-lovar-gratis-skolgang-at-illegala

Gå in på nedanstående länk och läs om hur mycket bidrag en invandrarkvinna med 3 barn får skattefritt per månad,, kanske blir det lika bidrag som skattebetalarna skall betala för illegala flyktingar också.

http://ladycobra-beliver.blogspot.se/2012/10/fredrik-malm-fp-ger-fria-tider-ratt-om.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar