torsdag 6 december 2012

FADIMES PAPPA BLIR KVAR I FÄNGELSET


Örebro tingsrätt avslog förra veckan Rahmi Sahindals begäran om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt.

Rahmi Sahindal dömdes i maj 2002 till livstids fängelse för mordet på sin dotter Fadime i ett medialt mycket uppmärksammat mål.

Rahmi hade den 21 januari samma år mördat sin dotter genom att skjuta henne två gånger i huvudet. Mordet utfördes hemma hos Fadimes ena syster, inför ögonen på Fadimes mamma och båda systrar, den ena systern var vid mordtillfället bara 13 år gammal.


Tillvägagångssättet och det faktum att Rahmi planerat mordet under en längre tid anser tingsrätten vara starkt vägande skäl för att inte tidsbegränsa Rahmis straff.

Rahmi Sahindal hade vid mordtillfället tidigare dömts två gånger för att ha hotat Fadime till livet, men domstolen nöjde sig då med att bestraffa Rahmi med villkorlig dom och böter.

Ett straff som dessvärre inte tycks ha avskräckt honom från att verkställa hoten.


Rahmi Sahindal har suttit i fängelse i tio år och tio månader för mordet på sin dotter. Under sin fängelsevistelse har han rapporterats åtta gånger för misskötsamhet såsom brott mot föreskrifter,
arbetsvägran och skadegörelse.

Rahmi har erkänt att han dödade sin dotter, men hävdar trots det fortfarande att han är oskyldigt dömd och att han inte gjort någonting som är fel. Enligt det rättspsykiatriska utlåtandet begick han inte mordet på sin dotter under påverkan av någon allvarlig psykisk störning.

Källa: nedanstående artikel, läs mera nedan.


http://www.friatider.se/fadimes-pappa-blir-kvar-i-fangelset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar