söndag 19 oktober 2014

De vill stoppa invandringen – för miljöns skull

                         
  


Under veckan som gick påbörjades förtidsröstningen inför nästa invandringsrelaterade folkomröstning i Schweiz. En omröstning som redan retar gallfeber på EU och som, om den går igenom, återigen kommer leda till hätska utfall från svenska politiker som kräver sanktioner och bestraffningar av de bångstyriga schweizarna.

Denna gång har över 120.000 schweizare skrivit på ett upprop om att stoppa invandringen till landet – för miljöns skull. Gruppen som står bakom uppropet, på franska kallad Association ecologie et population, eller mer populärt ”Ecopop”, använder sig av retorik som man sällan hör inom den vänsterliberala gröna rörelsen i Sverige.

I sitt valmanifest skriver gruppen att det tidigare i år antagna folkinitiativet om att stoppa massinvandringen inte räcker. Invandringen till landet anser man fortfarande vara på tok för hög, något som leder till befolkningsökning och exploatering av känsliga ekosystem och värdefulla naturområden.

Med sig har gruppen fått flera tunga namn som varit svåra för invandringsliberalerna i landet att vifta bort som extremister. En av dem är Dieter Steiner, professor i humanekologi vid Tekniska högskolan i Zürich.

”Om vi fortsätter den pågående utvecklingen sedan 2007, utan inskränkningar, så kommer vi inom bara 10 år ha ytterligare en miljon invånare i Schweiz, ytterligare 400 kvadratkilometer bebyggd yta och ytterligare en halv miljon bilar på våra vägar”, varnar han i organisationens kampanjmaterial.

”Kulturmarker och även vår grad av självförsörjning försvinner, antalet sammanhängande ännu öppna gröna ytor minskar. Vi är på väg mot ett jordlöst samhälle. Även kommande generationer behöver i Schweiz kunna uppleva fysiskt och psykiskt välmående”, fortsätter han.

Ecopop-gruppen är däremot noga med att påpeka att man inte vill stoppa invandringen av främlingsfientliga eller rasistiska skäl. Istället visar man med fakta på hur den ökande befolkningen i Schweiz får negativa konsekvenser för miljön.

”Argumenten för att skydda naturen och miljön väger tungt. Varje år; 40.000 nya bostäder, 50.000 nya bilar – 410 kvadratmeter bebyggd yta för varje invandrad person”, skriver den schweiziske politikern Thomas Minder.

Retoriken står i skarp kontrast till den svenska miljörörelsen och Miljöpartiet här i Sverige som de senaste åren stöttat ett flertal kontroversiella exploateringsprojekt i känsliga och värdefulla ekosystem, däribland exploateringen av Ulvsunda slottspark och Hågelbyparken i Stockholm.

Om omröstningen går igenom kommer den att innebära att Schweiz sätter ett tak på sin årliga invandringsrelaterade befolkningsökning på 0,2 procent. I den kvoten ska all form av invandring rymmas och gruppen vill i sådana fall att invandring av högutbildad och kvalificerad arbetskraft från Västeuropa ska ha företräde. I praktiken kommer det att innebära ett totalstopp för all fortsatt bidragsinvandring från tredje världen.

Men gruppen vill gå ett steg längre. De vill dessutom att den schweiziska staten avsätter pengar till en fond som ska användas för att minska befolkningsökningen även i andra länder. Beroende på hur lagen senare tolkas kan det innebära att den schweiziska regeringen kommer att arbeta för en minskning av invandringen till EU och Sverige.

Folkomröstningen hålls den 30 november och om lagförslaget röstas igenom väntar kraftigt försämrade relationer mellan Schweiz och EU.
Bild nedan: Tunga namn. Lantbruksingenjören Andreas Thommen (t.v) och matematikdoktorn Benno Büeler (t.h) är två av dem som står bakom folkinitiativet, här tillsammans med advokaten Cornelia Keller och gruppens vice ordförande Sabine Wirth.
                                          

Källa: http://www.friatider.se/de-vill-stoppa-invandringen-f-r-milj-ns-skull

Lyssna på detta tal av en politiker i Schweiz som fick enormt med applåder

Ytterligare en talare, men från Australien, som verkligen talar klarspråk och inga politiskt korrekta floskler. Lyssna på denne man.

Lyssna på David Lång duktig talare i Riksdagen om invandringen och migration.

Lyssna även på nationalekonomen Tino Sanandaji angående invandring.

Fakta på skattefria bidrag och andra förmåner för andra förmåner som också är skattefria, men som vi skattebetalare får betala för till dem som ingen skatt betalar.. medan välfärden saknas det pengar till.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar