fredag 13 december 2013

Fler män med utländsk bakgrund väljer SD

sd__akesson__jimme_1113878c

Sverigedemokraterna lockar allt fler män med utländsk bakgrund. Enligt Statistiska centralbyråns undersökning är det 7,3 procent ur gruppen som känner sig mest hemma i partiets åsikter. För tre år sedan var motsvarande siffra 1,6 procent, skriver Sveriges Radios Ekoredaktion.

Drygt 5 000 personer har intervjuats i partisympatiundersökningen som genomförs två gånger om året.
Statistiska centralbyråns (SCB) mätning visar en trend; fler män som är födda utanför Sverige föredrar det parti som vill som vill minska asyl- och anhöriginvandringen med 90 procent.

Ekot har träffat en lärarstudent och debattör med iranska rötter. Han berättar att han lämnat Socialdemokraterna för Sverigedemokraterna och förklarar:

– Bara för att jag är invandrare betyder inte det att jag vill ha mer invandring. Jag har inte en betingad ståndpunkt, säger han.

Enligt Mattias Karlsson som är SD:s integrationspolitiska talesperson, kan det ökade stödet bero på en segregerad bostadsmarknad.
– Många utlandsfödda bor ju i de segregerade förorterna, de ser problemen som den här väldigt stora invandringen skapar, till exempel i skolan där det kommer in ständigt nya elevkullar med väldigt stora behov. Som har språksvårigheter, som har bristande kunskaper och erfarenheter av skolvärlden från sina hemländer, vilket då tränger undan andra elever med behov, säger han till Ekot.

I SCB:s mätning handlar det inte specifikt om de olika valen (riksdag, landsting respektive kommun) och även de som inte planerar att rösta 2014 räknas in i resultatet. Men trots en felmarginal i mätningen märks en klar utveckling.

Författaren och journalisten Anna-Lena Lodenius har följt Sverigedemokraterna under en längre tid. Hon tror att partiets driv i frågor som rör motstånd mot homoadoptioner och synen på kyrkan som kulturbärare, kan medföra att nya anhängare bland utlandsfödda väljer SD.

Referenser: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5730831
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svepet-rodgrona-har-overtaget-i-scb-matning_8789962.svd?sidan=8

Jag tror att det är fler orsaker till att män med utländsk bakgrund väljer SD. T.ex. så spelar det säkerligen en roll att de som varit i Sverige i många år och som ser hur utvecklingen är i förorterna och även i storstäderna Göteborg och Malmö, med
ökad kriminalitet, våldtäkter, rån, vandalism, bränder m.m.
Och det finns olika trosinriktningar inom Islam som i sina hemländer krigar mot varandra och så kommer de hit och börjar kriga mot varandra..alltså flyttas kriget i hemlandet till Sverige.

Detta har ju Nalin Pekgul beskrivit på ett bra sätt i denna intervju nedan.

Tror också detta med dessa skattefria bidrag som betalas ut till invandrare och andra förmåner som är skattefria spelar in att många reagerar därför pengarna för detta tas ju av skattebetalarnas pengar och det retar många och hur skall detta kunna fortsätta år efter år och det bara kommer fler och fler till vårt land, till slut så blir det ebb i statens finanser. Läs fakta nedan på dessa bidrag m.m.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/
Lyssna på videos i nedanstående länk, där bl.a. Jan Guilou intervjuas angående SD.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/01/11/invandrare-for-sverigedemokraterna/
Lyssna på dessa videos som är inspelningar av samtal till Ring P1 SR, 2 invandrare säger vad de tycker om invandringen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar