fredag 10 augusti 2012

Kommunen överklagar beslut om resebidrag till flykting

En ensamkommande flyktingpojke ska få en besöksresa till Iran betald av kommunen, det slår Förvaltningsrätten fast i en dom. Men nu överklagar kommunen domen till Kammarrätten.
En ensamkommande 16-åring som fick uppehållstillstånd i maj i fjol i Sverige ansökte hos kommunen om extra bidrag för att betala en besöksresa till sin familj i Iran, där hans mamma och syskon bor.

Läs nedan om detta.

http://op.se/lanet/1.4978521-kommunen-overklagar-beslut-om-resebidrag-till-flykting

http://avpixlat.info/2012/08/10/resebidrag-till-ensamkommande-kommun-overklagar/#more-31240


Sverige har tydligen råd med bidrag av alla olika katigorier till människor från andra länder men till skattebetalandesvenskar ges det inte så mycket bidrag till..mycket märkligt.


Ta t.ex. detta ÄFS Äldreförsörjningsstöd som utgår till anhöriginvandrare t.ex. som fyllt 65 år. de får ut mellan 10.000 kr och 14.300kr skattefritt beroende på hur stor hyran är och dessutom bidrag till hemresa till sitt hemland för att hälsa på släkten..

Att beloppet är skattefritt och dessutom inte räknas som inkomst gör att den ÄFS mottagande personen får gratis hemhjälp, sjukvård och tandvård..


Hur många skattebetalande pensionärer med låg pension får något gratis? Många uppnår inte ens i bruttopension det dessa ÄFS bidragstagare får ut skattefritt i minsta beloppet.
Läs nedan angående detta.

http://www.kristianstadsbladet.se/fria-ord/article1298104/Fortfarande-kritisk-till-hur-AumlFS-aumlr-utformat.html

http://www.sd-ale.se/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemid=33

http://www.vitbok.se/4/e.html#2

Hur är det med rättvisan i Sverige?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar