tisdag 8 mars 2016

Antje Jackelén: ”Muhammed är inte en falsk profet

3125665_2048_1152 Antje Jackelén
”Muhammed än idag inspirerar miljontals människor till strävan efter rättvisa, fred och ett gott liv” anser Jackelén.

Antje Jackelén anser att det finns flera vägar till Gud, och att Jesus inte är enda vägen dit. Hon använde även som sitt valspråk ”Gud är större”, en fras som främst används av muslimer. Frasen finns också i Bibeln, men då i meningen ”Då vet vi att vi är av sanningen, och inför honom kan vi övertyga vårt hjärta, om det fördömer oss, att Gud är större än vårt hjärta och vet allt”.

Hon anser även att muslimer och kristna ber till samma Gud: ”Det är självklart att muslimer och kristna ber till samma Gud. Jag tror att vi i framtiden kommer att inse att vi har mer gemensamt med troende i andra religioner än med dem i vår egen tradition. ”

Det har höjts många kritiska röster mot henne till följd av hennes förhållande till Islam. För att få en bättre bild vad hon egentligen anser om kopplingen mellan Kristendom och Islam så har Morgonbladet ställt följande fråga till henne:
Anser du att Mohammed är en falsk profet?
”Nej, jag anser inte att Muhammed är en falsk profet. Eftersom han inte ingår i Bibelns profettradition kan man heller inte utan vidare kalla honom profet enligt kristen tro. I tider då just islam används för att legitimera våld och terror är det viktigt att komma ihåg att Muhammed än idag inspirerar miljontals människor till strävan efter rättvisa, fred och ett gott liv.

Vi kristna har mycket gemensamt med både judar och muslimer när vi talar om Gud som Fader och Skapare av himmel och jord. Det är när vi talar om Jesus som skillnaderna blir störst. En jude kan med glädje och stolthet se att juden Jesus är ”hörnstenen” i kyrkan. En muslim har tillsammans med Koranen stor respekt för Jesus som en av de viktigaste profeterna. Men Jesus som Guds Son och världens frälsare, det är det bara vi kristna som tror.

Det finns alltså avgörande skillnader mellan religionerna, men därav följer inte att vi ska tala illa om andra trostraditioner. Det är när vi lär känna varandra som vi kan både kritisera varandra och lära av varandra. Jesus lär oss att möta andra med respekt.”
Muhammed ansåg sig fått besök av ärkeängeln Gabriel, en ängel som nämns ett flertal gånger i Bibeln. Koranen anses även enligt Muhammed vara den korrekta versionen av händelserna som nämns i Bibeln.
Trots att Muhammed gör anspråk på att ha den korrekta versionen av det som hänt, och att det rör sig om samma Gud -något som även Antje anser – så anser hon alltså inte att han är en falsk profet. För att få en klarare bild av vad hon anser så fick hon följdfrågan ”Tror du att ängeln Gabriel uppenbarade sig för Mohammed? ”, en fråga som vi ännu inte har fått något svar på av henne.
Läs alla kommentarer i denna artikel nedan som är källa till detta blogginlägg.
http://www.morgonbladet.nu/news.php?name=160306094324
——————————————————————————–
Har bloggat om ärkebiskopen tidigare, Prästen och professorn Eva Hamberg har fått nog av Svenska kyrkan, som hon beskriver som alltmer sekulariserad, politiserad och intolerant. Pressbild från Lunds universitet.
Professor f.d. präst Eva Hamberg
Läs nedan i mitt blogginlägg, klicka på länken.
Muhammed lika bra som Jesus enligt svenska biskopar
Läs information om Muhammed nedan och ta en funderare på om han är en kärleksfull man som ärkebiskopen anser, då har hon nog blivit felinformerad.
http://www.americanthinker.com/articles/2006/02/muhammad_and_massacre_of_the_q.html
Lyssna på Richard Johnshof som vet mycket om Muhammed och Islam i nedanstående anförande i Riksdagen.



Nedan kan ni lyssna på f.d. muslimen Mona Walter som kommer från Somalia om Islam.

Nedan kan ni läsa verser ur Koranen och se informationsvideos om islam
Koranen ligger bakom IS jihadresenärer från Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar