lördag 14 mars 2015

De fick 13,2 miljoner – ordnade ett jobb

Sossarnas förslag, höj skatterna!

Inte konstigt att regeringen måste höja skatterna på nästan allt, t.o.m. på Second hand kläder 25 % moms så många sådana butiker måste upphöra..när man läser detta i Expressen...hur staten sköter våra dyrt betalda skattepengar. Läs nedan:

Expressens granskning av lotsföretagen visar att varje jobb – längre än sex månader – i genomsnitt kostat skattebetalarna 2,5 miljoner kronor.

Fått 13,2 miljoner av Arbetsförmedlingen
Expressens granskning visar att Tolk & Lots AB under två år sammanlagt fått 13,2 miljoner kronor från Arbetsförmedlingen.

Resultatet är ytterst blygsamt: ett sexmånaders jobb och fyra tremånaders arbeten.

Bolaget ägs och drivs av Matthias Saleh, 67 och kommunpolitikern Sarchel Mohammad, 47, som sitter med i Växjö kommunfullmäktige för Centerpartiet.

Köpt Ipads för 1,6 miljoner

Utanför kontoret vajar bolagets flaggor och på parkeringen står tre blankpolerade Volvo SUV bilar – två XC60 och en XC90 till ett sammanlagt värde av 1,5 miljoner kronor, alla tre registrerade på Lots & Tolk AB.

Vd Matthias Saleh säger först att han tycker att det delvis är bra att Arbetsförmedlingen nu har skrotat systemet med lotsar.

– Det är bra att de oseriösa aktörerna försvinner. De flesta lotsföretag har köpt datorer och Ipads till de nyanlända flyktingarna för att knyta dem till sig och tjäna pengar. Det är bara korruption i den här branschen, säger Saleh.

Men därefter erkänner han att även Tolk & Lots köpt datorer och Ipads för 1,6 miljoner kronor för att låna ut till deltagarna.
– Ja, annars går de till våra konkurrenter, säger han.

”Inte vårt fel”

Matthias Saleh anser dock inte att det dåliga resultatet beror på Tolk & Lots.

– Det är inte vårt fel. Flyktingarna är så medvetna om alla regler och de vill ha hälften av de pengar vi får från Arbetsförmedlingen.

Han säger upprört:

– De vill först och främst att vi ska hjälpa dem med att ta hit deras anhöriga till Sverige, sen vill de ha bostäder, datorer och telefoner eller Ipads. Alla kräver datorer, de frågar till och med vilket märke de får. Det har varit så tidskrävande att vi inte haft tid över för att ordna några jobb.
Dålig affär för staten
Men vd:n berättar att de till bolaget tjänat ihop ett eget kapital på ”några miljoner kronor”.

– Vi hade haft mer vinst om vi inte tvingats köpa alla dessa datorer, säger Matthias Saleh.

Kollegan och delägaren Sarchel Mohammad håller med och menar att hela systemet gick över styr på grund av Arbetsförmedlingens regelsystem:

– Om de hade gett tydlig information till klienterna då hade vi kunnat koncentrera oss på jobbsökande och inte på alla deras andra ärenden och önskemål.
– Svenska staten har gjort en dålig affär och nu är det också vi som drabbas, säger Mohammad.

Trots 360 registrerade klagomål och flera avstängningar av lotsar 2013 fortsatte Arbetsförmedlingen verksamheten.
Klagomålen fortsatte under 2014 – totalt registrerades 432 ärenden hos myndigheten.

Men trots att Arbetsförmedlingen var medveten om fiaskot så fortsatte de att betala ut ytterligare 758 miljoner kronor till lotsföretagen under 2014.

Även Riksrevisionsverkets rapport under sommaren 2014 visade på att systemet med lotsar var dyrt och ineffektivt.
I Expressens granskning framkommer det att det bästa lotsföretaget fått 774 000 kronor per ordnat arbete längre än 6 månader – och det sämsta 19,8 miljoner.
Källa: http://www.expressen.se/nyheter/de-fick-132-miljoner–ordnade-ett-jobb/
Läs mer i nedanstående artikellänkar
http://www.expressen.se/nyheter/flyktinglistorna-var-varda-flera-miljoner/

http://www.expressen.se/nyheter/johansson-till-attack-ullenhag-var-naiv/

Jag tycker att det är förfärligt att staten hanterar våra dyrt betalda skattepengar på detta sätt och inte kontrollerar hur denna verksamhet fungerar och låtit detta få fortgå trots klagomål.

Verkar som inte flyktingarna vill ha ett arbete utan att få betalt för att ta jobbet och dessutom begära datorer och telefoner m.m. i gengäld…
Men de kanske tycker det är bättre att leva på bidrag som är skattefria.
Läs fakta på dessa skattefria bidrag nedan och andra skattefria förmåner som betalas ut till dem som ingen skatt betalar.
Fridolin-Du-Betalar
https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar