lördag 28 maj 2011

EU OCH VARGJAKT

KOMMENTARER ANGÅENDE NEDANSTÅENDE ARTIKELLÄNK..

http://www.expressen.se/nyheter/1.2302411/ett-brev-kunde-ha-stoppat-vargjakten

Jag såg filmen "VARG med Peter Stormare i huvudrollen och förstod då plötsligt problematiken med varg och förståelse för frustrationen över att försöka rädda sina djur inom rennäringen och även inom fårskötsel ,tamhundar m.m.Jag är varken same eller fårägare men jag förstår deras förtvivlan.



VARGAR ANFÖLL KVINNA MED BARN,LÄS NEDANSTÅENDE ARTIKEL, SKALL DETTA BLI VANLIGT I SVERIGE???

http://www.expressen.se/nyheter/1.2405727/kvinna-med-barn-anfolls-av-vargar

Varför försvarar vissa personer vargen och menar att den aldrig skulle gå till atack mot människor...vilket har hänt i andra länder och troligtvis i Sverige också och det är ju därför vargen blivit utrotad för att man inte ville ha vargen som är ett stort rovdjur och i flock kan de ju bli synnerligen farliga...Det förekommer ofta att hundar blir ihjälbitna av vargar och får blivit dödade, samt hundar.



Varför betala massor med pengar ur statskassan för att öka vargstammen....? Dessa pengar skulle behövas till annat i stället i samhället.



Jag blir upprörd över att samhället lägger ned så mycket pengar och arbete för att jaga någon som i förtvivlan skjutit en varg som dödat många renar eller får...



Hur värderar man ett människoliv i Sverige, när en man som skjutit en varg i förtvivlan, kan få mer än 1 års fängelsestraff för detta, medan en ung man som våldtagit och misshandlat en ung kvinna till döds får 1 år och 8 månaders ungdomsvård på anstalt.

HELT ENKELT OTROLIGT!


Varför inte lägga ned dessa pengar på att få fast våldtäktsmän och mördare, rånare, samt bekämpa terrorism och all kriminalitet.


Man menar att det skall byggas stängsel för att skydda mot vargangrepp.....menar EU kanske också att vi måste bygga stängsel kring våra hus för att skydda oss för brottslingar istället för att bekämpa brottsligheten???


Jag anser EU först och främst skall bekämpa terrorism och se till att mänskliga rättigheter följs i länder och bekämpa den ökande grova brottsligheten och inte hålla på med att lägga ned tid och pengar på vargjakt och vilken storlek och utseende gurkor och jordgubbar m.m.skall ha...lägg ned pengar och resurser på viktigare saker istället.

2 kommentarer:

  1. Välkommen till Blogger!
    Det är väl en fin blogg?
    Tycker jag.
    Kramar /Gerd

    SvaraRadera
  2. Tack vännen!
    Det var snällt skrivet..jag är inte lika duktig som dig att göra bloggar!
    Kramar till dig!

    SvaraRadera